6. maj 2021
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Der er forskel på hvor hårdt der kæmpes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Der er forskel på hvor hårdt der kæmpes
Debat Furesø - 26. april 2021 kl. 19:07
Af Anders Medum Groth, Byrådskandidat for Radikale Venstre. Pipersvej 17, Farum

Flere har påstået, at der ikke er en forskel i partiernes ønsker om støjskærme i Furesø. Der tillader jeg mig at være uenig. Og jeg vil gerne forklare forskellen. I debatindlægget: "Borgerne i Furesø har brug for støjskærme nu!" skriver de fire folketingskandidater: »Derfor er vi glade for, at der i regeringens nye infrastrukturplan er afsat 3 mia. kr. til mere støjbekæmpelse.«

Jeg er absolut ikke glad for regeringens infrastrukturplan. Og vil gerne folde ud, hvorfor jeg ikke er det. Hvis de 3 milliarder bliver en realitet, bliver det Vejdirektoratets opgave, at sørge for at fordele de midler ud fra behov. Kigger man på Vejdirektoratets støjhandlingsplan, kan man hurtigt konstatere, at Furesø er langt nede på listen. Årsagen til at Furesø er langt nede på listen, skyldes blandt andet at støjen fra Fiskebækbroen ikke kan beregnes ordentligt i modellerne.

Beregningsmodellerne tager ikke højde for impulsstøjen fra dilatationsfugerne. Derfor er det kun 664 boliger i Furesø, der ifølge Vejdirektoratets beregninger er støjplagede. Det ved vi som borgere godt er misvisende. Men det er den model som Vejdirektoratet går ud fra, når de skal iværksætte nye initiativer. Vejdirektoratet skal selvfølgelig levere til de mest oplagte projekter ud fra en cost/benefit-analyse. Og der er Lyngby-Taarbæk, Rudersdal, Ballerup, Gladsaxe, Brøndby, Greve, Høje-Taastrup, Ishøj, Solrød, Vallensbæk, Gentofte, Hvidovre, København, Rødovre og mange flere markant mere belastede end os. På papiret. Det papir som Vejdirektoratet anvender.

De 3 milliarder når derfor ikke til Furesø, medmindre de afsættes konkret i de kommende forhandlinger. Og det har Socialdemokratiet ikke lagt op til. Så det er at stikke folk blår i øjnene, at tale om at vi får støjskærme med de 3 milliarder. Det er har ingen gang på jord. Furesø kan kun få støjskærme i denne omgang, hvis folketingets partier bringer det på bordet nu. Ingen Socialdemokrater på Tinge har talt for sagen. Det samme er gældende for DF og Ø. Og det er altså på denne side af et folketingsvalg, at det afgøres. Støjskærmene skal op før forlængelsen til Hillerød. Det er det eneste rigtige. Der er ingen grund til at være glade for regeringens oplæg. De penge rammer ikke Furesø. Men det gør støjen.

Planlægger du at holde den kommende sommerferie uden for Danmarks grænser?