18. oktober 2021
 Foto: Helene Holm Stolle
Foto: Helene Holm Stolle
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Bregnerød slipper for en kommende grusgrav

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Bregnerød slipper for en kommende grusgrav
Debat Furesø - 22. september 2021 kl. 14:27
Af Randi Mondorf, medlem af regionsrådet (V)

Det er resultatet af et forbilledligt samarbejde, at borgere og naturen i Bregnerød alligevel slipper for en kommende grusgrav i landsbyen.

Region Hovedstadens forretningsudvalg besluttede sig tirsdag for den såkaldte Råstofplan, men det bliver altså uden et såkaldt "interesseområde" i Bregnerød.

Dét er en fjer i hatten for en fantastisk dialog gennem de seneste mange måneder. Planen vedtages endeligt på Regionsrådets møde på tirsdag.

Naturfolk, lokale grupper og beboere, Friluftsrådet, Cyklistforbundet, gode kræfter i Regionsområdet og i al beskedenhed jeg selv har arbejdet godt sammen for at forhindre, at det naturskønne område skulle ende som grusgrav.

Længe så det ud, som om Bregnerød skulle omfattes af planen, men det endte heldigvis anderledes.

Som lovgivningen er i dag, skal landets fem regioner selv sørge for tilstrækkelige forsyninger af grus og andre råstoffer til byggeri og anlæg.

Det er en håbløs lovgivning, som snarest muligt bør laves om. For hvorfor ikke skaffe råstofferne derfra, hvor man kan udvinde dem uden at ødelægge værdifuld natur, spolere friluftslivet og genere mennesker i tætbefolkede områder som f.eks. i Region Hovedstaden.

Den lovgivning må Folketinget lave om. Imens kan vi glæde os over, at fornuften sejrede i Bregnerød.

Rejser du til udlandet i år?