27. september 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Borgerne ønsker tryghedsboliger - det gør vi også!

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Borgerne ønsker tryghedsboliger - det gør vi også!
Debat Furesø - 14. september 2021 kl. 09:06
Af Matilde Powers (S), Lene Bang (S) og Bettina Ugelvig Møller (S), alle medlemmer af Udvalget for Sociale forhold, Sundhed og et godt Seniorliv i By

Mennesker er forskellige og det skal vores forskellige tilbud i ældreplejen også være. I Furesø har vi i dag både et selvejende -, et regionalt - og kommunale plejehjem.

Nye undersøgelser viser, at der er en anden type plejeboliger, som borgerne ønsker, og som vi ikke har i dag - nemlig tryghedsboliger. Tryghedsboliger er ældreegnede boliger, som har en døgnvagt eller plejepersonale tæt på, og med mulighed for at mødes til fx fællesspisninger og andre sociale begivenheder. Altså et rigtig godt alternativ til en plejebolig.

Vi ser derfor allerede nu på muligheden for at etablere tryghedsboliger. Og vi har dialog med boligselskaber om dette. Fx vil vi gerne se på muligheder i Æblelunden i Farum og Skovgården i Værløse. Boligerne kan også opføres som nybyggeri - af kommunen selv, eller af private aktører.

Disse tryghedsboliger ændrer nok ikke på, at vi også får brug for flere almindelige plejehjemspladser i fremtiden. Borgere med demenssygdomme har nemlig typisk brug for mere afskærmede boformer. Vi følger derfor behovet for plejeboliger tæt i årene op til at de 55 nye pladser på Plejehjem Lillevang står færdige og evt. tryghedsboliger er etableret. Så vi sikrer at vi fortsat har forskelligartede plejeboliger, plejeboliger nok og plejeboliger af høj kvalitet i Furesø Kommune.

Vi har bygget mange flere senioregnede boliger og plejeboliger de sidste 10 år, og vi vil bygge endnu flere i de kommende år. Vores plejehjem skal være et godt og trygt hjem der imødekommer den enkelte ældres ønsker og behov. Derfor er et godt og tæt samarbejde med de ældre og deres pårørende så afgørende, og derfor vil vi gerne lave lokale råd eller bestyrelser på de enkelte plejehjem, som kan følge plejen på hjemmene tæt.

Vi er ikke modstandere af friplejehjem, men vi vil advare mod at tro, at friplejehjem svaret på alle behov i den fremtidige ældrepleje. Det er helt afgørende at alle vores tilbud til ældre spiller godt sammen og skaber et trygt og værdigt ældreliv for alle.

Stemmer du til kommunalvalget i år?