16. juni 2021
Foto: Jens Berg Thomsen
Foto: Jens Berg Thomsen
Foto: Picasa
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Allerød og Furesø har en udfordring

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Allerød og Furesø har en udfordring
Debat Furesø - 05. april 2021 kl. 01:30
Af Jørgen Bang-Petersen, chefkonsulent i Dansk Arbejdsgiverforening

debat I kommunerne i Nordsjælland har langtidsledigheden udviklet sig meget forskelligt det seneste år. Størst har stigningen været i Allerød kommune, hvor langtidsledigheden nu er langt mere end fordoblet (134 procent stigning). Også i Furesø kommune forekommer en udfordring, da langtidsledigheden her er øget med 83 procent. Til sammenligning har stigningen været 29 procent i kommunerne Hillerød og Halsnæs.

Det viser nye tal fra Dansk Arbejdsgiverforening, som har set nærmere på jobcentrenes beskæftigelsesindsats. Det er helt afgørende for kommunernes beskæftigelsesindsats at have fokus på, at den sundhedskrise vi har oplevet det seneste år, ikke sætter sig i en øget strukturel ledighed. Det gør det ikke bare vanskeligere for den enkelte af komme i job, men flere virksomheder risikerer også at stå over for flaskehalse og arbejdskraftmangel, når nedlukkede erhverv igen efterspørger nye medarbejdere.

Både Allerød Kommune og Furesø Kommune kan hente inspiration på den anden side af kommunegrænsen og se på, hvordan Hillerød og Halsnæs kommuner griber opgaven an med at få langtidsledige tilbage i job. Alle langtidsledige bør få den rette støtte og vejledning, så de kan få foden ind på arbejdsmarkedet.

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?