18. maj 2021
Henrik Poulsen (S). Foto: Allan Nørregaard
Henrik Poulsen (S). Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Alle har ret til at afgive høringssvar

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Alle har ret til at afgive høringssvar
Debat Furesø - 31. januar 2021 kl. 09:15
Af Henrik Poulsen, byrådsmedlem (S)

Gustav Juul (V) beklager sig i avisen over, at et socialdemokratisk byrådsmedlem og borgmesterens kone har afgivet høringssvar i den verserende fredningssag om Farumgård. Men hvad er der egentlig mærkeligt i det?

Heldigvis er det ikke Gustav Juul, der afgør, hvem der må afgive høringssvar. Alle må afgive høringssvar! Det er en demokratisk ret, vi har, og som Venstre normalt lægger stor værdi i. Gustav Juul må afgive høringssvar, medlemmer af Venstre og Enhedslisten og medlemmer af Byrådet må afgive høringssvar. Og tilgiv Gustav, at også politikere engagerer sig i lokale spørgsmål!

Det samme gælder naturligvis borgmesterens kone, der har boet og været aktiv i lokalsamfundet i 35 år som tidligere medlem af Demokratisk Forum, Agenda 21 og nuværende næstformand i Farum Menighedsråd.

Man skal naturligvis oplyse sit navn for at ens høringssvar kan indgå i sagsbehandlingen. Derfor er beskyldningerne om, at høringssvarene skulle være fabrikeret både absurde og en fornærmelse mod de mange enkeltpersoner og foreninger, der har afgivet høringssvar, og mod de mere end 250, der har skrevet under på en snarlig genåbning af Farumgård.

Gustav Juul mener at kunne konstatere tekstmæssige sammenfald i nogle af høringssvarene. Men er det ikke helt naturligt, at borgere, der kender hinanden og er optaget af samme sag har høringssvar, der har ligheder eller er identiske på nogle områder? Det er der ikke noget odiøst i. Det er helt almindeligt i høringssager.

Aktive og engagerede borgere, der deltager i den demokratiske samtale er et stort gode. Sagen om Farumgård handler ikke om, hvem der må afgive høringssvar, men om substansen: Hvordan skal en fremtidig stiføring anlægges gennem området?

Kære Gustav Juul: Hold fokus på bolden og hjælp til med at sikre en god stiføring gennem Farumgård - i forlængelse af det fredningsforslag, som et bredt flertal i Byrådet står bag.

Siden oktober sidste år har det været obligatorisk at bruge mundbind i blandt andet det offentlige rum og detailhandlen. Ønsker du, at mundbindet droppes hurtigst muligt?