13. maj 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Åbent brev til borgmesteren og Socialdemokratiet i Furesø Kommune

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Åbent brev til borgmesteren og Socialdemokratiet i Furesø Kommune
Debat Furesø - 16. april 2021 kl. 18:16
Af Inger Vogt Schoer og Torben Schoer, Mosegård Park 603500 Værløse

debat Alle ved, at Syrien ikke er et sikkert land! I flere medier kan man for tiden læse om stor uforståenhed overfor regeringens skridt i forhold til hjemsendelse af flygtninge til området omkring Damaskus i Syrien.

Det er nu velkendt, at Danmark pt er det eneste land i EU, der trods advarsler fra FN (!), Red Barnet og mange menneskerettighedsorganisationer agter at hjemsende flygtninge, som er flygtet fra det rædselsstyre, som Assad fortsat sidder i spidsen for. Og da der ikke kan laves hjemsendelsesaftaler med Assads regering, vil bl.a. unge studerende som Aya fra Nyborg Gymnasium som eneste anden mulighed blive anbragt i et udrejsecenter i en uvis fremtid uden mulighed for videre uddannelse , arbejde eller i det hele taget integration i det land, som de regnede med skulle være deres nye hjemland.

Lars Løkke Rasmussen udtalte under sin regeringsperiode i 2016, at Danmark er for de flygtninge, der "kan og vil Danmark". I den ånd var undertegnede blandt de mange frivillige kontaktpersoner, som hjalp Røde Kors og Furesø Kommune med den store udfordring, som integration af flygtninge vitterligt er.

Socialdemokratiet i Furesø Kommune har i hele perioden haft borgmesterposten, og kommunen har efter vores opfattelse ydet et stort og succesfuldt arbejde med denne integrationsopgave.

Den flygtning, Yasser, som vi var kontaktpersoner til, klarer sig nu selv med bl.a. job på universitetet i Odense og egen bolig, så her er et glimrende eksempel på succesfuld integration.

Vi har sammen med Yasser skabt et venskab for altid! Men frygten for hjemsendelse sidder nu uopholdeligt i både vores flygtningeven og i os selv.

Udover frygten kommer vreden nu også op i os: skal dette integrationsarbejde, som vi føler, at både vi, vores flygtningeven og Furesø Kommune har brugt mange kræfter på nu spildes i et meningsløst og uværdigt udrejsecenter i et ukendt antal år?

Vi retter derfor dette spørgsmål til Socialdemokratiet i Furesø Kommune:

Hvordan forholder Furesø Socialdemokrati sig til regeringens planer for hjemsendelse af flygtninge til Syrien?

Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?