4. august 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Byrådet er blevet groft mainpuleret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Byrådet er blevet groft mainpuleret
Debat Furesø - 14. januar 2020 kl. 06:46
Af Kresten Bergsøe, Farumgård
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Forspillet til fredningsforslaget er et studie i dårlig forvaltningsskik - beslutningen om at starte fredningssagen, er stemt igennem på et lukket udvalgsmøde. Vi som part i sagen er aldrig blevet hørt, byrådsmedlemmer er blevet bedt om at undgå dialog med os eller tage imod vores invitationer. Byrådet er blevet forholdt helt centrale dokumenter i sagen og alle vores partsindlæg. Forvaltningen forfølger en naturfredning, vel vidende der ikke er hjemmel i naturbeskyttelsesloven - men fordi det er den eneste måde man kan gennemtvinge offentlig adgang til privat ejendom. Byrådet er blevet groft manipuleret og forløbet vidner om en tilgang til den demokratiske beslutningsproces i Furesøs forvaltning - som ikke burde eksistere på vores breddegrader.

Som forklaring på den nye fredningssag har Kommune og politikere fremhævet, at de ikke kan beslutte en ny stiføring - det kan kun fredningsnævnet. Det er rent hykleri. Selvfølgelig skal fredningsnævnet acceptere en ny stiføring, men naturligvis kan kommunen fastlægge stiforløbet. Det er altid forslagsstiller som udstikker stiforløb i naturfredninger. Vi har da også forhandlet stiforløb med kommunen i flere omgange og over flere år - kommunen har bare ikke ønsket en løsning. Kommunen har tidligere tilbudt en ny fredning - blot skulle stien gå direkte gennem barokhaven - ligesom i kommunens fredningsforslag. Processen har været en rejse i rå afpresning og nu magtmisbrug - da vi som ejere ikke selv kan starte en fredningsproces.

Kommunen har gennem 2½ år ført en straffesag imod mig gennem to retsinstanser, påført min familie konflikt, massive omkostninger, misinformeret offentligheden og tabt. Fremfor en undskyldning og forsøge forhandling, vælger kommunen så at omgå domstolenes afgørelse med et fredningsforslag, som er en de facto ekspropriation af Farumgård. Et forslag, hvor vi stilles retsløse i eget hjem og skal afholde alle omkostningerne ved bevarelsen af de kulturværdier, som pludselig er blevet vigtige for kommunen, efter at den i generationer, selv har stået for udryddelsen af kommunens kulturarv. Sådan kan en myndighed ikke agere, hvis den besidder skyggen af moralsk kompas, anstændighed eller hæderlighed.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?