19. september 2018
Heidi Storck (S) - medlem af blandt andet Økonomiudvalget i Furesø Kommune - er kommet i fokus efter Socialdemokraternes opstillingsmøde.
Heidi Storck (S) - medlem af blandt andet Økonomiudvalget i Furesø Kommune - er kommet i fokus efter Socialdemokraternes opstillingsmøde.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Anklager om mobning af S-kandidat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Anklager om mobning af S-kandidat
Debat Furesø - 28. maj 2013 kl. 15:14
Af Steen Christiansen, Jonstrup, Furesø Kommune:
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Furesø: Jonstrupborgernes indflydelse på udviklingen i området ser ud til at lide et alvorligt tilbageslag, efter kommunevalget til november.

Det er især de socialdemokratiske byrådsrepræsentanter, som med politisk styrke har holdt fokus på Jonstrup området, der ikke længere vil være at finde i byrådet. Per K. Larsen har trukket sig, mens Heidi Storck er blevet mobbet ud af en snæver kreds af bestyrelsesmedlemmer i partiforeningen.

Den snævre kreds, som en partibestyrelse nu engang består af, har fravalgt repræsentation fra en af de små byer i Furesø. Paradoksalt, når det ene Jonstrup-byrådsmedlem fra liste A frivilligt trak sig, hvorfor skulle det andet så mobbes ud?

Ved opstillingsmødet frarådede bestyrelsesmedlemmerne at stemme på Heidi Storck på grund af »samarbejdsvanskeligheder«. En forklaring der normalt betragtes som elastik i metermål. Heidi Storck nægtede at trække sig frivilligt, trods telefoniske og skriftlige trusler om personlig udhængning fra borgmester og partiformand. Så på trods heraf kom Heidi Storck på kandidatlisten, men som nummer 18 ud af 20 kandidater på kandidatlisten, og med forbud om at føre valgkamp. Med de nuværende otte pladser i byrådet, betyder det, at kun et virkeligt stemmeskred kan springe partilisten og dermed give en Jonstrup-stemme plads i byrådet. Der er ingen Jonstrupper blandt de 19 andre opstillede kandidater for liste A. Heidi Storck er indtil kommunevalget fortsat medlem af Økonomiudvalget, Planudvalget og Børne- og Skoleudvalget.

Især for Planudvalgets vedkommende er det vigtigt med en Jonstrup-stemme. Det er her beslutninger af afgørende betydning for udviklingen i Jonstrup-områdets baghave, flyvestationen, træffes. Det er her, det kan besluttes, at Perimetervej skal være en gennemgående vej med masser af trafik eller at etablering af nye boliger skal placeres tæt eller længere væk fra Jonstrup. Kort sagt, det største parti i byrådet flytter hele indflydelsen på flyvestationens udvikling væk fra Jonstrups borgere.

Det er en bekymrende udvikling, som Jonstrupborgerne kan se frem til, når det byrådsbærende parti, så klart demonstrerer, at Jonstrupborgernes indflydelse skal stækkes.

Skal vi nu have en stærk trafikeret vej i baghaven og boligbyggeri, der skygger for solen? Den socialdemokratiske vælgerforenings bestyrelse traf en beslutning, som kan få en masse Jonstrupborgere - og måske flere anstændige socialdemokrater - til at liste A.

Svar fra Bjarne Zetterström, formand for Socialdemokraterne i Furesø:

Kære Steen.

Som bekendt har jeg inviteret dig til et møde for cirka tre uger siden for at vi kunne drøfte de forhold, som du har fremført i et tidligere læserbrev, og vi kunne også berøre de emner, du her omtaler. Det takkede du pænt nej til, og jeg vil derfor gerne dele svaret til dig med Frederiksborg Amts Avis' øvrige læsere:

1. Der er ingen, som er blevet mobbet ud eller truet. Medlemmerne af Socialdemokratiet i Furesø Kommune har ved en urafstemning afgjort rækkefølgen på de kandidater, som har meldt sig. Alle foreslåede kandidater optræder på listen. Det er en helt naturlig demokratisk proces.

2. Socialdemokraterne i Furesø opstiller på partiliste, fordi vore medlemmer skal have medindflydelse. Medlemmer er de nærmeste til at følge både byrådsmedlemmer og andre aktive og bedømme hvem man helst ser i det fremtidige byråd. I praksis har partilisten kun betydning for de øverste to - fire kandidater. S har p.t. otte medlemmer i byrådet, og med uændret antal vil mindst halvdelen af de nye byrådsmedlemmer blive valgt alene ud fra deres personlige stemmetal. Det er altså ikke svært men meget let at »sprænge listen«.

3. Alle bydele i Furesø Kommune er godt repræsenteret på den A-liste, som blev offentliggjort for en uge siden. Fra Jonstrup optræder foruden Heidi Storck også den mangeårige Jonstrup-borger Malene Murmann. Og alle vore kandidater engagerer sig aktivt i kommunens forhold - i alle hjørner. Det er ikke kun Jonstrup-borgere, der skal varetage Jonstrups interesser, lige som det heller ikke kun er byrådsmedlemmer fra Hareskovby der skal varetage Hareskovbys interesser. Sådan er det måske i andre partier, men ikke hos S. Vi finder løsninger sammen og lytter til lokalsamfundene. Det er faktisk meget vigtigt for os, og vi får god og relevant respons, når vore byrådsmedlemmer drøfter lokale forhold med lokale borgere.

4. Udviklingen af Flyvestationen optager Socialdemokraterne meget. Alle i byrådsgruppen er og har været enige om at der ikke skal være gennemgående trafik mellem Kirke Værløse og Jonstrup. Det vil vi også fastholde i næste byrådsperiode, uanset hvilke af vore kandidater, der vælges.

Vi er glade for, at du interesserer dig for Jonstrups fremtid, og du er selvfølgelig altid velkommen til at deltage i de debatter, som føres i Socialdemokratiet eller som kommunen også fremover vil indbyde til, hvis vores borgmester Ole Bondo Christensen genvælges.