27. september 2020
Jan Asmussen. Arkivfoto: jbt
Jan Asmussen. Arkivfoto: jbt
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Støt menighedsrådet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Støt menighedsrådet
Debat Furesø Avis - 04. august 2020 kl. 11:54
Af Jan Asmussen, sognepræst i Farum Sogn

debat Vand i hanen og lærere på skolen: det, vi tager for givet, besluttes og forvaltes af lokale folkevalgte. I efteråret er der menighedsrådsvalg i hele landet. I Farum Sogn vælges 15 medlemmer til menighedsrådet, som cirka en aften om måneden mødes og bestyrer sognets to kirker og hele profil.

Farum Sogns budget er årligt på ca 14 millioner kroner, der stammer fra kirkeskatten. Menighedsrådet sætter penge af til sognets aktiviteter og passer på kulturarven: Farum Kirke fra 1150 med de stråtækte bygninger i landsbyen - og Stavnsholtkirkens arkitektoniske helhed. Menighedsrådet sørger for kirkegårdene og det nærrekreative område på præstegårdsjorden omkring Storebjerg. Menighedsrådet påser, at kirken ikke er for de få, men for de mange. Derfor understøtter menighedsrådet - for nu at nævne noget i flæng - babysalmesang, filmaftener, den årlige grundlovsdag, sociale netværksgrupper og kanalisering af frivilligt arbejde. Farum Sogn har i mange år satset på høj musikalsk kvalitet med to fremragende organister og et stort og varieret koncertprogram. Folk, der opsøger kirken til gudstjeneste eller en kirkelig handling, forventer, at det bliver meningsfuldt og festligt. De forventninger skal helst ikke skuffes, og det kræver gode bygnings- og personalemæssige rammer. En anden opgave er at vælge sognets fem præster, hvoraf én stilling skal nybesættes i den kommende tid. Præsterne skal passe til sognets befolkning, skal kunne holde gryden i kog og forny sig som prædikanter og undervisere.

Tirsdag den 18. august kl 19 er der orienteringsmøde, og tirsdag 15. september er der valgforsamling. Begge møder holdes kl 19 i Stavnsholtkirken. Hvis det viser sig, at der bliver mere end én liste, holdes afstemningsvalg. Hvis man kan aftale sig frem til én liste, bortfalder afstemningsvalget. Jeg opfordrer alle, der bekymrer sig om kirkelivet eller har forventninger og ønsker, til at stille sig til rådighed som kandidater eller bruge deres demokratiske møde- og valgret.

Har debatten om sexisme taget overhånd?