12. juli 2020
Chrostffer Buster Reinhardt, gruppeformand i regionsrådet i Region Hovedstaden (K). PR-foto
Chrostffer Buster Reinhardt, gruppeformand i regionsrådet i Region Hovedstaden (K). PR-foto
Foto: Søren Svendsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Folketinget sender regningen til hovedstadens patienter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Folketinget sender regningen til hovedstadens patienter
Debat Furesø Avis - 26. maj 2020 kl. 15:39
Af Christoffer Buster Reinhardt, gruppeformand og politisk leder for konservative i regionsrådet
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

debat Det er ikke kun kommunerne som rammes af udligningsreformen, som er flertal på Christiansborg - med Socialdemokratiet og Venstre i spidsen - har skruet sammen.

Også Region Hovedstaden taber på de ændringer som Folketinget netop har vedtaget. 40,4 millioner kroner mister vi i hovedstadsregionen. Heraf er cirka 38 millioner øremærket besparelser på sundhedsområdet. Selvfølgelig vil det gå ud over patienterne, det er et beløb der svarer til omkring 80 sygeplejersker fuld tid i et helt år.

Ulyksaglighederne skyldes en teknisk og meget teoretisk ændring i de bagvedliggende forudsætninger for økonomifordelingen. Fremadrettet er det afstand til nærmeste større by i fugleflugtslinje frem for ved brug af vejnettet som er målestokken. I forvejen var det et parameter vi i Region Hovedstaden var underkompenseret for, da man ikke tog hensyn til trængsel på vejene, og dermed den reelle rejsetid. Nu bliver det dog endnu værre, idet at Region Hovedstaden er den geografisk mindste region, men samtidig den region med flest indbyggere og dermed befolkningstæthed.

Jeg ved ikke hvad flertallet i Folketinget tænker på, men mig bekendt er det de færreste der flyver på hospitalet. De fleste af os benytter os af vejnettet i bil, bus eller på cykel.

Jeg er er stoppet med at blive overrasket over kreativiteten på Christiansborg hvorved man gang på gang får flyttet offentlige midler ud af hovedstadsregionen. Denne teknikse ændrig er 'tilfældigvis' ingen undtagelse. Lige så elegant som sædvanligt, at det kun er Region Hovedstaden der taber på øvelsen - mens resten af landet vinder.

Både Socialdemokratiet og Venstre på Christiansborg taler om at de vil styrke sundhedsvæsenet, men jeg må konstatere at det ikke er sundhedsvæsenet og patienterne i Region Hovedstaden de taler om. En regning på 38 millioner kroner kan naturligvis mærkes.. Og selvfølgelig vil det gå ud over patienterne og sundheden i hovedstadsregionen. Det ville være løgn at påstå andet

Så det er min klare forventning, at flertallet på Christiansborg vil stå på mål for de direkte konsekvenser af deres førte politik - for den er nemlig at der skal spares på hospitalerne.

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?