16. maj 2021
Hans Andersen. Foto: Folketinget
Hans Andersen. Foto: Folketinget
Foto: Steen Brogaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Beslutning om motorvej helt til Hillerød nu

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Beslutning om motorvej helt til Hillerød nu
Debat Furesø Avis - 06. oktober 2020 kl. 14:41
Af Hans Andersen, valgt i Nordsjællands Storkreds (V)

debat Før valget var der et flertal på Christiansborg for at byggeriet af motorvejen helt til Hillerød skulle begynde i 2023. Der var en aftale om infrastrukturinvesteringer for 112,7 mia. kr. Den pose penge ville lette trængslen på de danske veje, gøre hverdagen for de mange bil-pendlere mere tålelig, give mere tid til familien og skabe sammenhængskraft.

Socialdemokratiet har efter valget revet aftalen i stykker selvom de i valgkampen støttede, at vi skulle bygge motorvejen til Hillerød. Alt imens spilder en gennemsnitlig bilpendler i Hillerød, Allerød og Gribskov Kommune 147, 113 og 162 timer pr. år på at holde i kø. Jeg er forundret over, at regeringen hverken vil hjælpe den enkelte bil-pendler eller virksomhederne til en mere effektiv hverdag.

At holde i daglig kø betyder ganske enkelt tab af danske arbejdspladser - også i Nordsjælland, hvor det er hverdag at holde i kilometerlange køer. Når danskerne hver dag spilder tid i trafikken, så betyder det, at små og store virksomheder er udfordret i forhold til at få logistikken til at hænge sammen, og samtidig mindskes virksomhedernes muligheder for at rekruttere de rette medarbejdere. Vejdirektoratet har præsenteret, at vi taler om et tab på 26 mia. kr. årligt!

Jeg kæmper videre for at få en beslutning om at igangsætte forlængelse af Hillerødmotorvejen helt til Hillerød. Hillerødmotorvejen er den mest trafikerede statsvej, der ikke er en motorvej. Regeringen må hurtigst muligt indkalde til forhandlinger om en infrastrukturaftale. Vi skal have en sammenhængende infrastrukturplan, der øger mobiliteten, understøtter grøn transport, gør Danmark rigere og skaber vækst og bosætning i Nordsjælland.

Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?