25. maj 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vinge får fejlagtigt skylden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vinge får fejlagtigt skylden
Debat Frederikssund - 21. august 2019 kl. 09:36
Af Michael Tøgersen (V), medlem af Frederikssund Byråd:
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

De nye Vingeborgere er naturligt godt trætte af, at Vinge får skylden for, at tingene i kommunen kunne gå bedre jf. læserbrev i denne uge af Peter Von Der Hude.

Vi er i flere sammenhænge sammenlignet med Roskilde og Holbæk, som har henholdsvis cirka 100 procent og cirka 50 procent flere borgere end os, men som målt på udgifter per indbygger vurderes mere effektivt drevet.

Virkeligheden er, at den samme administration på mange områder godt kan administrere flere borgere, så jo flere indbyggere jo mere effektiv kan en kommune »alt andet lige« drives.

Det betyder netop, at Vinge og/eller en betydelig befolkningstilvækst kan gøre vores kommune mere effektiv.

På seminar hos KKR Hovedstaden var den anerkendte chefredaktør, Lisbeth Knudsen, gæstetaler, og hun havde et fantastisk tankevækkende indlæg om tiltagende krav fra borgerne omkring kommunernes serviceniveau og brugte vendingen »uundgåeligt harmonikasammenstød mellem borgere og kommune/kommunalpolitikere«, fordi borgerne generelt stiller stadig større krav til kommunerne samtidig med, at der ikke kommer flere penge i kassen, sammenholdt med, at vi i forvejen har et af verdens største skattetryk. Tingene er således på uundgåelig kollision, og for Frederikssund Kommunes vedkommende kommer vi ikke i nærheden af kravene fra borgerne, med mindre vi får flere skatteydere, altså eksempelvis får realiseret Vinge med mere.

Lisbeth Knudsen havde ikke løsningen på at undgå »harmonikasammenstødet«, men to ting mente hun kunne afhjælpe, og det er dels flere tværkommunale samarbejder, og dels en lokal dialog med borgerne om forventningsstyring, for der er et gigantisk »gab« mellem kravene og mulighederne, mener Lisbeth Knudsen. Klog kvinde.

Så super godt indlæg, Peter Von Der Hude. Vinge har ikke skylden. Vinge kan være en del af løsningen.

Nu er det igen muligt at komme på restaurant. Har du savnet at gå ud og spise?