12. juli 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vi må have bedre styr på busdriften

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vi må have bedre styr på busdriften
Debat Frederikssund - 06. december 2019 kl. 18:31
Af Jan Vogel, Søgade 9, 4050 Skibby:
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Vi blev glade over, at vi efter mange år, pludselig fik timedrift på rute 315, 316 og 318 med næsten fast minuttal, med 13 ture hver vej.

Der er dog amputeret flere strækninger, og her er det gået slemt ud over borgere, der må benytte rute 317. De har ikke fået en egentlig køreplan, en kørselsdækning, der ikke kan klare hverdagens udfordringer, men alt for få busafgange.

Jeg mener, uden at ryste på hånden, at Kyndby Huse, Dalby Huse og Over Dråby Strand, kan have ligeså stor gavn af timedrift, som vi andre i Hornsherred. Et er, at de lokale ikke har meget bevægelsesfrihed, men vi andre bliver også afskåret fra at komme ud til de særlige naturskønne områder med strande. Rådet fra Frederikssund Kommune er da også, at man kan medtage en cykel eller gå de godt to kilometer, mellem Kyndby og Kyndby Huse, hvor mange handicappede og ældre, bliver koblet fra.

Jeg foreslår her, at rute 315 får ændret sin rute. Således, at fra Kyndby mod Frederikssund ændres ruten således, at bussen skal køre videre ud over Kyndby Huse, til Solbakke Skolen, Dalby, langs med Dalby Huse, videre over Over Dråby Strand og af Druedalsvej mod Frederikssund. Denne forlængelse af rejsetiden til Frederikssund vil blive 10 til 12 minutter hver vej, men så vil alle områder blive ens tilgodeset.

Busruter i Skibby er blevet beskåret urimeligt, således at turen nu stopper ved Bymidten, hvor busserne ellers altid kørte frem til Elmevej, cirka en kilometer længer mod nord af Skibby Hovedgade.

Vi står fortsat tilbage med en ringe en ringe busdækning om aftenen, hvor vi ofte er afskåret fra almindelige aktiviteter, som en tur i biografen eller som offentlige arrangementer.

Vi jubler heller ikke over busdækningen i weekenderne og helligdage, den kan sagtens blive meget bedre, for os passagerer.

Den ændring vi fik af vores bustrafik, med virkning fra august i år, er alene baseret på en omlægning af busdriften, uden at Frederikssund Kommune har bidrage med så meget som en brækket femøre ekstra.

Derfor opfordrer jeg byrådet til at komme til lommerne og finde de nødvendige penge.

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?