14. august 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Venstre: Vi vil investere i børn og fremtiden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Venstre: Vi vil investere i børn og fremtiden
Debat Frederikssund - 31. oktober 2019 kl. 14:57
Af Hans Andersen, politisk ordfører for Venstre i Frederikssund Byråd:
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Med budgetaftalen 2020 med opbakning fra alle partier i Frederikssund Kommune er det lykkes med borgmester John Schmidt Andersen for bordenden at sikre, at vi kan fortsætte udviklingen i hele kommunen. Økonomien er nu på ret kurs med en fornuftig kassebeholdning og sammenhæng mellem indtægter og udgifter.

Velfærdsområderne med børnehuse, skoler og plejecentre får tilført ekstra midler til at sikre, at vi kan fastholde serviceniveauet i en situation med stigende befolkning. Vi har så prioriteret ekstra midler til børneområdet, så vi nu får de bedste normeringer i Nordsjælland. Vi ansætter nu flere i børnehusene, så der kommer 1 voksen per tre 0-2 årige børn og 1 voksen per seks 3-5 årige børn. Det gør vores børnehuse endnu bedre for børnene og styrker arbejdsmiljøet. Med aftalen sikrer vi også, at det stigende antal børn i Frederikssund Syd kan rummes i et nyt dagtilbud.

I budgetaftalen er det endvidere aftalt, at der i 2020 skal udarbejdes en 10-årig investeringsstrategi. Det er Venstre meget tilfredse med, fordi vi dermed kan sigte længere og med et højere ambitionsniveau i det nye årti. Det giver os et værktøj til at skabe mere sammenhængende løsninger på de fremtidige udfordringer i hele kommunen, uanset om det handler om fritidstilbud, sundhedstilbud eller nye dagtilbud.

Venstre vil fortsætte med at satse på et godt samarbejde med erhvervslivet. Vi har gennem årene fjernet erhvervslivets ekstra skatter som blandt andet dækningsafgiften, og nu er vi enige om, at Frederikssund Erhverv også i fremtiden skal være Frederikssund Kommunes primære samarbejdspartner, når Erhvervs- og Vækstpolitikken skal gennemføres. Vi afsætter nye midler til udvikling og oprettelse af et Makerspace på Campus. Et kreativ værksted, hvor unge kan mødes og måske blive kommende iværksættere.

Venstre glæder sig over, at vi med budgetaftalen kan sætte handling bag Klimastrategien. Vi ønsker, at Frederikssund Kommune skal være ambitiøse i forhold til klima, miljø og grøn omstilling. Der afsættes her og nu en pulje på 3,2 millioner kroner, og med midler herfra skal vi i den kommende tid udarbejde forslag til, hvordan vi i hverdagen kan gennemføre den grønne omstilling.

Så med budget 2020 sættes en række nye initiativer i gang og ikke mindst prioriteres vores yngste i kommunen. Venstre glæder sig til at komme i gang med realisere budgetaftalen, så vi kan fortsætte med at sikre, at det er attraktivt at bo, leve og arbejde i hele Frederikssund Kommune.

Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?