23. februar 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Thorstedlund er solgt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Thorstedlund er solgt
Opdateret 19. december 2019 kl. 14:19
Debat Frederikssund - 19. december 2019 kl. 13:13
Af Michael Tøgersen, medlem af Frederikssund Byråd for Venstre
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Onsdag var værste dag i min byrådsperiode. Jeg måtte skuffe beboerne omkring Thorstedlund, for vi var nødt til at afslutte det salg, som kommunen juridisk og økonomisk var forpligtet til.

Forskellen for kommunekassen på et ja eller nej ville måske være omkring 75 millioner kroner +/- (min egen løselige beregning). Et nej ville have sat kommunen langt tilbage økonomisk, og vi kan ikke byde borgere og institutioner endnu en hård opbremsning.

21 ud af 23 byrådsmedlemmer har været enige om at sælge Thorstedlund på grund af kommunens økonomi. Mens økonomien stadig var presset, forpligtede byrådet sig til at gennemføre handlen.

Der kom to bud, som begge er indgribende for området:

1) 41 millioner kroner med byggeri i op til 12 meters højde og en nordlig tilkørselsvej, som skader mindre indenfor strandbeskyttelseslinjen (det valgte)

2) 25 millioner kroner med byggeri i godt 13 meters højde og en midtførende tilkørselsvej, som skader mere indenfor strandbeskyttelseslinjen

Når et næsten enigt byråd har valgt at sælge, så blev projekt 1 vurderet som det bedste for kommunen på trods af de ændringer, der sker for beboerne i området.

Udfordringen var, at vi var nået til »point of no return«, med mindre man er ligeglad med at påføre kommunen et ganske betydeligt tab i mange millioner kroners klassen. Det var Socialdemokratiet lige glad med, for de havde skiftet holdning og stemte nej...

På seneste udvalgsmøde, hvor S meldte afbud, fik vi føjet ind, at det skal sikres, at gener for naboer fra motorkøretøjer skal reduceres mest muligt (om muligt elimineres) ved beplantning af træer og buske.

Høringssvarene har resulteret i 12 anbefalinger af forskellig karakter omfattende blandt andet støjvold, miljøscreening, passage for padder, markering af fortidsminde, rensning og forsinkelse af spildevand og overfladevand, søen fortsat er §3, forbud mod brændeovne mm.

Indfaldsvejen graves ned i op til fire meters dybde af hensyn til eksisterende beboere. Adgang fra Højvang vil måske give større udfordringer for beboerne langs den vej samt skabe større trafikrisiko for skolebørnene.

Set for kommunen som helhed måtte vi afslutte, hvad byrådet sammen havde forpligtet os til, så vi ikke påfører kommunen et kæmpe tab, og så må vi gå i yderligere dialog med beboerne i området omkring afhjælpning.

Jeg er meget spændt på, hvornår/om projektet kommer i gang...

Man kan læse en masse ved at følge denne vejledning, herunder lokalplan med tegninger:

www.frederikssund.dk/politik/dagsordener og referater/økonomiudvalget/11. december/sag 317