16. juli 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skal naturen nu bare flyttes?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skal naturen nu bare flyttes?
Opdateret 31. oktober 2019 kl. 11:22
Debat Frederikssund - 31. oktober 2019 kl. 11:20
Af Per Seerup, Formand for Danmarks Naturfredningsforening Frederikssund
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Fuld opbakning til de mange spørgsmål, som stilles i fredagens læserbrev fra en Slangerup-borger. For det er blevet en rodet fremstilling, hvad byrådsmedlemmerne vil med et stykke natur ved Ingridsvej i Slangerup. Et område på syv hektar eller 70.000 kvadratmeter.

Først lægges der op til, at det beskyttede landskab skal tages med i Grønt Danmarkskort. Så ændrer det politiske udvalg holdning, så resultatet bliver, at høringsperioden om Grønt Danmarkskort sættes i gang uden forarbejdet om Ingridsvej.

Det er ikke beroligende! For alle borgere - med bare lidt politisk interesse - ved, at et én gang udarbejdet notat, godt kan dukke op igen. Derfor er læserbrevet fra Henny Bang Jakobsen udtryk for en forståelig nervøsitet, som vi også deler i Danmarks Naturfredningsforening (DN).

Nervøsiteten for naturen bliver ikke mindre, når kommunen vil flytte syv hektar beskyttet natur og samle det på et mindre areal! Har kommunen erfaring med at flytte natur med træer, planter, dyr, fugle og insekter? Og hvordan vil kommunen presse syvhektar sammen på fem hektar med et regnvandsbassin?

I DN Frederikssund har vi fået oplyst, at naturen ved Ingridsvej er udskudt til senere og at mulighederne skal drøftes, når hele den store kommuneplan kommer til debat og skal vedtages inden næste kommunalvalg. Så min opfordring er: Kære byrådsmedlemmer. Skab åbenhed. Sæt jer ind i sagen om Ingridsvej. For vi er mange, der vil kæmpe for at beskytte naturen!

Veganerpartiet stiller krav om, at der skal indføres vegetar/vegansk mad i institutioner. Er det en god idé?