12. juli 2020
Socialdemokratiet vil ikke være med til at spare på Frederikssund Kommunes plejehjem, skriver Susanne Betinna Jørgensen i et debatindlæg. Foto: Maj-Britt Holm
Socialdemokratiet vil ikke være med til at spare på Frederikssund Kommunes plejehjem, skriver Susanne Betinna Jørgensen i et debatindlæg. Foto: Maj-Britt Holm
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: S afviser at spare på plejehjem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

S afviser at spare på plejehjem
Debat Frederikssund - 12. maj 2020 kl. 11:01
Af Susanne Bettina Jørgensen (S), byrådsmedlem Frederikssund Kommune, formand for Social- og Sundhedsudvalget og næstformand for Velfærdsudvalget:
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Socialdemokratiet vil ikke anbefale besparelser på omsorgscentrene.

I budgetaftalen gældende for 2020 og overslagsårene har vi fået opskrevet budgettet til ældreområdet med et to cifret millionbeløb. En opskrivning, der betyder, at det politisk vedtagne serviceniveau og de penge, der er til rådighed, stemmer overens. Det er vi i Socialdemokratiet meget tilfredse med.

Derfor gav det absolut ingen mening, da vi på ekstraordinært Velfærdsudvalgsmøde den 11. maj blev præsenteret for et spareforslag for indeværende år, hvor der blandt andet var lagt op til at spare seks millioner kroner på normeringen på kommunens omsorgscentre. De seks millioner kroner er tænkt som en besparelse, hvor omsorgscentrene hvert sted får trukket en stor sum ud af deres budgetter svarende til, hvor mange beboere, der bor det pågældende sted. Det vil betyde en reduktion på 0,5 times omsorg for hver enkelt beboer hver dag. Opgjort i stillinger taler vi om 15-18 stillinger, der skal skæres væk.

Det vil vi som socialdemokrater IKKE være med til. Vi kan ikke give med den ene hånd og tage med den anden - det holder ikke, og det fortjener vores ældre medborgere på omsorgscentrene ikke.

Heldigvis var der på udvalgsmødet opbakning fra hele udvalget, og derfor blev besparelserne ikke anbefalet, sådan som der ellers var lagt op til. Det er nogle stærke signaler, Velfærdsudvalget har sendt videre til Økonomiudvalget og resten af Byrådet i Frederikssund Kommune. Socialdemokraterne vil anbefale, at pengene i stedet for tages af kassen. Den nye udligningsreform kommer Frederikssund Kommune til gode, så selvfølgelig skal vi ikke forringe vilkårene for vores omsorgscentre. Der er brug for medarbejderne til at give omsorg, pleje og tryghed til de ældre, der bor der. Så nej tak til forslag om besparelser på ældreområdet.

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?