23. oktober 2019
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Regeringen svigter lokale uddannelser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Regeringen svigter lokale uddannelser
Debat Frederikssund - 20. marts 2019 kl. 14:11
Af folketingskandidat i Frederikssundkredsen Kristian Hegaard (R) og byrådsmedlem i Frederikssund Maria Katarina Nielsen (R)
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Frederikssund mærker nu konsekvenserne af regeringens uddannelsespolitik.

VUC Frederikssund står til at lukke. Det skyldes regeringens årlige to procents besparelser på uddannelsesinstitutionerne. Besparelserne lægges sammen hvert år, således der skal spares henholdsvis to procent i år et, fire procent i år to, otte procent i år 4 og så fremdeles.

Det kan selvfølgelig ikke blive ved at gå. Det har flere uddannelsesfolk også advaret mod. Det kan derfor undre, at regeringen blot fortsætter disse nyttesløse besparelser på fremtiden. Ungdommen er ikke en brønd, man bare kan fiske penge op fra. Det er vores guld. Dem der skal skabe den næste generation. Vi skal have mere uddannelse. Ikke mindre.

Regeringen kalder de årlige besparelser et omprioriteringsbidrag. Der er ikke tale om en omprioritering. Det er nedprioritering. Som ung i dagens Danmark må man undre sig, når det siges, det går historisk godt for den danske økonomi. Hvordan kan unge mærke den fremgang, når deres uddannelser bliver nedprioriteret?

Radikale Venstre vil derfor afskaffe besparelserne hurtigst muligt, så der igen er uddannelser til alle i Frederikssund. Forskning peger på, at nærhed til uddannelsestilbud er vigtigt. Det får flere i uddannelse. Hvorfor vil regeringen den modsatte vej med mindre uddannelse? Det er en falliterklæring. Større afstande til uddannelse får flere til at vælge uddannelse fra. Særligt de unge med størst behov.

Regeringen svigter de lokale uddannelser. Der er derfor behov for et nyt flertal i Danmark. Et flertal der vil fremtiden. Et flertal der vil skabe muligheder. Derfor vil Radikale Venstre satse på uddannelse og skabe muligheder fremfor begrænsninger.