23. september 2018
Carsten Cederholm (S) mener, at der er ulige konkurrencevilkår mellem offentlige og private plejehjem i kommunen.
Carsten Cederholm (S) mener, at der er ulige konkurrencevilkår mellem offentlige og private plejehjem i kommunen.
Foto: Carsten Cederholm
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Plejehjem får unfair konkurrence

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Plejehjem får unfair konkurrence
Debat Frederikssund - 15. september 2017 kl. 12:01
Af Carsten Cederholm (S), byrådsmedlem, Kongensgade 17p, Slangerup, skriver:
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hans Andersen (V) gælder sig i et læserbrev i amtsavisen over, at der skabes, som han kalder det: »fair og lige konkurrence« mellem offentlige og private plejeboliger; men der er jo ikke tale om fair og lige konkurrence, når private virksomheder, som Attendo, etablerer plejehjem i kommunen.

Skatteyderne skal stadig betale til plejehjemspladserne; men i modsætning til offentlige plejehjem kan private plejehjem tjene penge på tilkøbsydelser. Det private plejehjem kan i modsætning til det offentlige også undlade at indkræve et indskud for plejehjemspladsen og man kan tilmed fravælge særligt plejekrævende ældre og dermed spare penge på personale.

Hvis det private plejehjem går fallit, er kommunen nødt til at rede stumperne op for skatteborgernes penge. Kommunen etablerer plejehjemspladser efter det behov, man vurderer, der er, og kommer i fremtiden. Når der uventet kommer en privat virksomhed på banen, har kommunen en overkapacitet, som skatteyderne må betale for. Skatteyderne må også betale de sundhedsudgifter, der er forbundet med de plejekrævende ældre, som det private plejehjem kan tiltrække fra andre kommuner.

Kommunen kan ikke sige nej til, at der opføres et privat plejehjem i Frederikssund, og vi bør arbejde på, at få det bedst mulige samarbejde med Attendo; men det ændrer ikke på, at private plejehjem medfører udgifter til skatteyderne, som i stedet kunne komme de ældre til gode. Der ER tale om unfair konkurrence.