13. december 2019
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Økonomisk ansvarlighed efterlyses

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Økonomisk ansvarlighed efterlyses
Debat Frederikssund - 02. juli 2019 kl. 15:09
Af Michael Tøgersen, byrådsmedlem for Venstre
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Er det gået som forventet? Nej. Er der rykket på noget?? Ja. Er det gået som ønsket? Nej.

Vingeprojektet ramlede lige efter valget i 2017. Byrådsarbejdet blev helt anderledes end forventet. Vi troede, vi skulle udvikle vores kommune visionært. Det blev i stedet en oprydnings- og benhård prioriteringsopgave, især fordi det forventede provenu fra Vinge på 163 millioner kroner indgik i budget 2017.

Vi er nået så langt med Vinge-oprydningen som politisk muligt, da blandt andet S-togsstationen, som er fundamental for Vinge, efter seje forhandlinger, påbegyndes bygget nu. Vinge er nyligt udbudt i en mindre og overskuelig model. En stor opslidende sparerunde i hele kommunen blev en konsekvens af Vinge. Selv om vi er kommet videre, så er det stadig en benhård prioriteringsopgave med kommunens økonomi. Det er dyrt at være fattig. Vi kunne eksempelvis spare mange penge ved at sammenlægge en del af kommunens administrative funktioner. Det koster på kort sigt, så det har vi ikke råd til. Vi er nødt til fortsat at frasælge ting. Det er ikke kun på grund af Vinge, men kommunens likvide beredskab er ikke tilfredsstillende, hvilket skyldes mange ting, blandt andet markant stigende udgifter på flere velfærdsområder.

Der er ikke forståelse for nødvendigheden af disse frasalg/besparelser blandt os borgere; slet ikke hvis det rammer en selv eller i ens nærområde. Det gør, at en del politikere har berøringsangst i forhold til at tage ansvar og gennemføre de muligheder, vi har. Vores børneantal er faldet markant de senere år, men at lukke en skole tør vi ikke. Vurderet efter behov/marked burde der lukkes en skole i hver af de 4 gamle kommuner. Vi kunne spare en formue og kanalisere midlerne hen, hvor der er stigende behov som for eksempel de ældre, borgere med særlige behov og så videre.

Vi har et areal på 400 fodboldbaner ude i Vinge. Det er mere end hele Ørestaden. Er der noget til salg? Nej, og at udbyde det i flere enheder end det aktuelle udbud er der ikke flertal for. Jeg synes ikke, det er at tage økonomisk ansvar i forhold til den situation, vi er i.

Der er ikke flertal for at tage ansvar, og det er uansvarligt, for dele af byrådet stemmer for det, der er stemmer i. Det er uholdbart på den lange bane for Frederikssund Kommune og udskyder bare et problem, der risikerer at blive større og større.