8. august 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nye normeringer: Varm luft eller at smykke sig med lånte fjer?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nye normeringer: Varm luft eller at smykke sig med lånte fjer?
Debat Frederikssund - 13. november 2019 kl. 12:00
Af Jørgen Olsen, Irisvej 35, 4050 Skibby:
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Rettidig omhu er at forberede sig på snarlige udfordringer. Byrådet har vist rettidig omhu ved at forberede sig på det lovkrav om flere pædagoger i dagsinstitutioner, som blev fremført i valgkampen af partier som nu har regeringsmagten.

Det er derfor umiddelbart på et lidt tyndt grundlag at gøre så megen ståhej, og juble så markant som vi har oplevet lokalpolitikerne gøre over der skal ansættes 14 ekstra pædagoger i kommunen. Der afsættes 5,1 millioner kroner i 2020 til de bedre normeringer. Husk så lige den stigning på 1 million krone,r som lægges på forældrebetalingen.

Med i ligningen skal, at i sidste budgetforlig sparede man 24 pædagogstillinger. Nu retter man op med 14. Flot, ikke sandt? Det ville alligevel være tvungent nødvendigt.

Læg mærke til hvad der står på kommunens hjemmeside: »Med tilførslen på i alt 17,4 millioner kroner (over fire år) til Børne- og Familieområdet er det forventningen, at serviceniveauet på dette område kan fastholdes«.

Andet sted skrives: »I Frederikssund Kommune stiger antallet af små børn og +85-årige i de kommende år. Samtidig stiger udgifterne til blandt andet specialundervisning, handicappede og på familieområdet.

Derfor er der i budgettet for 2020-23 prioriteret midler til at fastholde serviceniveauet i forhold til børn, ældre, specialundervisnings- og handicapområdet, samt kollektiv transport«. Konklusion: Status quo!

Hvad med SFO, der blev rigtig voldsomt ramt ved sidste besparelsesrunde, vil der være en forbedring?

Det er nok mig, der fuldstændig har misforstået konceptet med anprisninger af egen fortræffelighed, men hvad menes der med når man to gange betoner, at man »fastholder serviceniveauet« og samtidig giver indtryk af, man forbedrer det? Kan man tillade sig at konkludere, at det er - varm luft? Lånte fjer?

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?