14. december 2017
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Muslimer bør begraves på muslimsk kirkegård

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Muslimer bør begraves på muslimsk kirkegård
Debat Frederikssund - 02. august 2017 kl. 09:58
Af Medlem af Byrådet for Dansk Folkeparti (O) Inge Messerschmidt skriver
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Debat
Frederikssund: Av, så fik jeg min te i den gale hals endnu en gang! Sig mig, hvad er det, der sker omkring os?

Pludselig kan vi læse, at der er anlagt et muslimsk gravsted på Frederikssund Kirkegård! Hvor kom den lige fra?

Frederikssund Kirkegård er lige som alle andre kirkegårde rundt om i Danmark hellig indviet jord. En kirkegård er for mig et sted, hvor vi som danskere begraver vores kære, og hvor vi kan komme og sørge i fred. Her skal forskellige trosretninger ikke støde sammen. Og slet ikke to trosretninger der er så langt fra hinanden som den muslimske tro og kristendommen. I Danmark har vi helt specifikke regler på vores kirkegårde, som der ikke skal røres ved.

Solen står som bekendt op i øst. Derfor begraves vi med fødderne mod vest.

Som der står beskrevet i artiklen, bliver flere og flere etniske muslimer begravet her i Danmark. Og derfor er det i mine øjne helt uacceptabelt at blande disse gravsteder.

Af hensyn til både os selv men også muslimerne bør vi i Frederikssund anlægge en gravplads, hvor de kan begrave efter deres egne traditioner, og hvor de kan bede, som de har lyst til uden, at det kan genere.

At en muslimsk familie retter henvendelse til Frederikssund Kirke med ønske om et muslimsk familiegravsted på kristen indviet jord, siger mig, at det er en velintegreret familie, der respekterer den kristne kirke og kristendommen. Og det er jo fint nok. Men det er ikke det samme som, at vi skal blandes sammen. For mig er det respektløst, og jeg blev faktisk vred, da jeg læste artiklen. Og når der udtrykkes skepsis fra selveste sekretæren i den Dansk Tyrkisk Islamiske Stiftelse, synes jeg, man bør stoppe op. Som det fortælles, er traditionerne i kristendommen og Islam vidt forskellige, og det skal respekteres. Derfor mener jeg, at en muslimsk gravplads skal holdes skarpt adskilt fra kristne kirkegårde.

Ønsker man at blive begravet på en kristen kirkegård, må man først konvertere til den kristne tro.

Det undrer mig meget, at vi som borgere først hører om det, når vi kan læse om det i lokalavisen. Det er så voldsom en handling, at der burde være spillet med åbne kort, og at det ikke kun er menighedsrådet, der kan beslutte dette.

Der blev efterlyst holdninger til dette fra avisens side, og jeg håber meget, at der vil komme en debat om det.