15. juli 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mishmash med DSB-tog på grund af Vinge?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mishmash med DSB-tog på grund af Vinge?
Debat Frederikssund - 25. oktober 2019 kl. 13:05
Af Johan Gaunitz, Strandengen 26, Jægerspris
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

DSB S-tog lukkede ved månedsskiftet netop den weekend Kronprinsesse Marys Bro skulle indvies for al togtrafik mellem Ølstykke Station og Frederikssund Station. Årsagen skulle være etablering af trinbræt ved Vinge.

I øjeblikket er det atter lukket, men i en betydelig længere periode og erstattet med togbusser, men S-togene kører kun til det forkerte spor! Busserne mellem Frederikssund og Ølstykke kører nemlig til spor 2 ved bustorvet i Ølstykke - men det kører ikke nogle S-tog derfra.

Hvor svært kan det være?
S-togene kører nemlig kun til spor 1 på den anden side af sporområdet, så DSB tvinger passagererne til at løbe hen til, op af trapper, hen over en bro over sporområdet og ned at trapper på den anden side for at komme videre mod København. Samme cirkus gør sig desuden gældende den modsatte vej.

Dette helt uden nogen hensyn til ældre, dårligt gående, barnevogne, kørestole eller passagerer med bagage, der ikke har mulighed at nå den fortsatte forbindelse.

Så enten kunne S-togene fortsætte på det spor, det ellers kommer ind på hele vejen det sidste stykke mod Ølstykke, eller evner DSB ikke det, så kunne busserne jo sætte passagererne til det spor, som S-toget kører fra.

DSB's fejltagelse bliver sådan set ikke bedre af, at det heller ikke længere findes nogen fungerende elevator til kunderne. Rent faktisk er den ene elevator ikke kun i udu, den er faktisk demonteret og kørt væk.

Der er, udover disse uger i oktober/november, lukket mindst tre ganger yderligere efterfølgende i resten af 2019 - og lukningen gentager sig også i 2020.

Veganerpartiet stiller krav om, at der skal indføres vegetar/vegansk mad i institutioner. Er det en god idé?