3. juni 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Medarbejdere bebrejdes når byråd er for urealistiske

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Medarbejdere bebrejdes når byråd er for urealistiske
Debat Frederikssund - 02. april 2020 kl. 12:52
Af Jørgen Olsen, Irisvej 35, 4050 Skibby:
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

2017 var valgår til kommunalvalget. Partierne og deres organisation skal finde slagfærdige emner så dagsorden bliver sat. »Lad os få gang i noget vi kan bryste os af - problemerne tager vi senere og administrationen kan altid få skylden« kunne parolen være.

Man fik sat gang i en masse op til KV 2017. Vinge skulle »eksplodere« af aktivitet. Vi satser butikken, dog på et noget diffust grundlag, som det meget snart viste sig. Eksplosionen blev en stinkende fuser.

En ny idrætsby skulle vi også have. Ideen er sådan set aldeles udmærket, og nødvendig. Det første vigtige spadestik 4. november. 17 dage før valget. Fantastisk dynamik, det byråd dog har, vi er i gode hænder!

Gik det for stærkt, lod man de smukke visioner og ideer overskygge omhyggelig planlægning, realisme og almindelig snusfornuft? Tja, i rapport forskere fra Roskilde Universitet har udarbejdet om Vinge nævnes netop, at man lod sig bedøve af egne visioner og blev forført af arkitekters og byplanlæggeres meget kreative, smukke tanker.

Med Idrætsbyen fik man ikke styr på mange faktorer, man måske i sin iver efter vælgertække ikke lige ønskede lagt på bordet eller ville se i øjnene. Der kunne være tale om en række tekniske forhold, udfordringer med myndighedstilladelser, og konkrete forhold i forbindelse med at opstarte byggepladsen. Miljøforhold, der er et særdeles vigtigt parameter, når der skal bygges, skal også være på plads.

Det gik da også galt. Kommunen har netop indgået et forlig med entreprenøren der ender med (til nu) ekstra 15 millioner kroner til Idrætsbyen. Hvad er årsagen til at et forlig måtte indgås. Jo, forsinkelser af byggetilladelser og hvem er så skyld i det?

Totalentreprenøren skal søge om byggetilladelser. Disse gives af kommunens byggesagsafdeling. Det viste sig, at den afsatte tid til at behandle tilladelserne var for stakket. Byggesagsafdelingen i kommunen må nu sidde tilbage med aben, for det kan jo aldrig være byrådet, der har været for urealistiske? Ligesom byrådet heller ikke var dadelværdige med Vinge fadæsen, hvor administration og juridisk afdeling også fik kritik.

Stakkels medarbejdere i kommunens administration, der skal stå model til den behandling. Den har de ikke fortjent.

I 2021 er der igen kommunalvalg. Skal vi igen opleve nye forkromede planer i jagten på vælgernes gunst, eller vil realismen, fornuften, besindigheden slå igennem? Håbet er lysegrønt.

Heldigvis har man altid kommunens medarbejdere, man kan bebrejde, når noget går helt galt.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?