25. september 2021
Fabrikkens initiativ er kærkomment, mener Kenneth Jensen.
Fabrikkens initiativ er kærkomment, mener Kenneth Jensen.
Foto: Preben Gøttsche
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lokalplan skal give mere kultur

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lokalplan skal give mere kultur
Debat Frederikssund - 24. september 2012 kl. 08:08
Af Kenneth Jensen, Byrådsmedlem (S) i Frederikssund og medlem af Produktionsskolens bestyrelse
Frederikssund: I et indlæg her i Frederiksborg Amts Avis den 13. september giver Hanne Kyvsgaard udtryk for, at hun er imod at der laves en ny lokalplan til Produktionsskolen i Skibby. Hun mener, at det er konkurrenceforvridende, at skolen får mulighed for at holde arrangementer, som er åbne for borgerne.

Jeg er ikke enig i, at de muligheder skolen får med den nye lokalplan, er konkurrenceforvridende.

Skolen lejer lokalerne ud til markedsprisen - ja, faktisk lidt over. I den sammenhæng er det også værd at huske, hvor mange penge produktionsskolen lægger hos de lokale erhvervsdrivende hvert år. Det er mange, og jo mere aktivitet, jo mere omsætning til det lokale erhvervsliv. Så det kan kun være et plus for alle parter, også set i det lys.

Formålet med produktionsskolens ansøgning om at få udarbejdet en ny, og mere rummelig, lokalplan, er at den eksisterende ikke giver mulighed for at udnytte skolens faciliteter til andre aktiviteter end skolens egne.

Det betyder i praksis, at skolens lokaler står tomme to tredjedele af tiden, selv om de er ideelle til brug af kommunens kultur- og foreningsliv - på samme måde som alle kommunens andre skoler i øvrigt bliver udnyttet af foreningerne uden for normal undervisningstid.

Derfor har det længe været ønsket at give det lokale foreningsliv mulighed for at lave arrangementer - også i skolens bestyrelse. I det lys er musikforeningen Fabrikkens initiativ kærkomment. Her en tale om en flok lokale ildsjæle, der ikke alene har haft viljen, men også bevist at mulighederne faktisk er der, for at skabe nye kulturelle aktiviteter i Skibby - med stor succes endda.

Det vil da være oplagt at give andre samme muligheder. Det vil det, dels fordi det giver byens borgere nye muligheder for at lave arrangementer, men mindst lige så vigtigt, fordi det samtidig skaber mere indhold i skolens hverdag. Ikke alene udnyttes den ledige tid nemlig, men skolens elever får også en oplevelse ud at være med til at skabe rammerne om arrangementerne på stedet.

Jeg hilser derfor den nye lokalplan, som et enigt plan- og udviklingsudvalg har valgt at lade udarbejde, velkommen, og glæder mig over, at produktionsskolen kan medvirke til at skabe nye muligheder og bedre forhold for kultur- og fritidslivet i Skibby i årene fremover.
Stemmer du til kommunalvalget i år?