13. juli 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kvalitet i rengøringen er nødvendig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kvalitet i rengøringen er nødvendig
Debat Frederikssund - 07. maj 2020 kl. 10:30
Af Ole Frimann Hansen (SF), byrådsmedlem i Frederikssund Kommune:
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I lyset af de mange sager om manglende rengøring er det tydelig, at kvaliteten af rengøringen på Frederikssunds skoler og daginstitutioner ikke har været i orden.

Som Poul Andersen har redegjort for i debat indlæg i sidste uge, så er kvaliteten blevet presset af udbud. Udbud der ikke engang har kunne levere den skrabede standard, som de har budt på. SF har bedt borgmesteren om, at rengøring kommer på næste økonomiudvalgsmøde i maj.

Da vi sidste år besluttede at forlænge kontrakten med KN Rengøring frem til august 2021, besluttede Økonomiudvalget også, administrationen kunne forlænge yderligere et år. Det ønsker SF ikke, at administrationen skal. (Grunden til at kontrakten blev forlænget og ikke gik i nyt udbud var, at forvaltningen var lagt ned med manglende personale i udbudsafdelingen på grund af Vinge-krisen).

Vi står nu i en anden virkelighed, hvor alle kan se nødvendigheden af god rengøring. Det er ikke kun i forbindelse med COVID19 pandemien, at god rengøring bidrager til godt indemiljø og lavere sygefravær. SF ønsker, at økonomiudvalget tager diskussion og at der sætte gang i et nyt udbud der:

1. Sikrer en rengøring af høj kvalitet, hvor fejl og mangler rettes hurtigt.

2. Tilbyder personalet overenskomstmæssige forhold.

3. Om muligt er lokalt forankret og synlige i hverdagen.

Rengøring er ikke en lavstatusbeskæftigelse, og vi ønsker at bruge det nye fokus på rengøring til at skabe en god rengøringskultur. Dette handler både om den professionelle rengøring, men synlig og god rengøring giver brugerne på skolerne og i daginstitutionerne mere lyst til at vedligeholde de rene omgivelser gennem en ansvarlighed opførsel hvor man »rydder op efter sig selv«.

God rengøring skaber trivsel og mindsker sygdom blandt børn og personale!

Veganerpartiet stiller krav om, at der skal indføres vegetar/vegansk mad i institutioner. Er det en god idé?