8. august 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Juletræerne tændes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Juletræerne tændes
Debat Frederikssund - 18. november 2019 kl. 15:53
Af Michael Tøgersen (V), medlem af Frederikssund Byråd
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Jeg tillader mig i den forbindelse en lille status efter de første to år i byrådet.

Alt for meget handler om penge. De to år har af nød handlet om økonomi, økonomi og økonomi. Borgerne har realiseret besparelserne ude i kommunen, så en inderlig tak for den store ansvarlighed. Det har båret frugt. Det nye budget tilfører trængte områder flere penge, da vi har opbygget et likvidt beredskab (opsparing).

De to år har været turbulente, udfordrende og konfliktfyldte. Forhåbentlig kan de sidste to år af byrådsperioden være mere samlende for alle i kommunen og mere samarbejdende for byrådet.

Der er dog sket meget gennem 2018 og 2019, hvor vores nye bro, som uretfærdigt er delvis brugerfinansieret, er den mest synlige forandring. Vinge er igen under udvikling og stationen under opførelse. Vi arbejder på busser mellem Hornsherred og Vinge, og vi kæmper indædt for vores motorvej. Der er rigtig, rigtig mange nye boliger under planlægning i hele vores kommune, som vil resultere i mange flytninger både indenfor og til kommunen.

Det er ikke mærkeligt, at mange flytter til så natur smuk en kommune med hele tre kystlinjer. Det er vores varemærke nummer ét. Derfor er der i det nye budget sat ekstra penge af til at værne om natur og miljø.

Vores erhvervsliv blomstrer som aldrig før fra enkeltmands- til stor international virksomhed. Det fokus er fundamentalt at bevare, for via arbejdspladser og virksomheder får vi vores skatteindtægter, som vi kan vedligeholde og bygge kommune for. Det er grundlaget for vores velfærd.

Vi skal investere mere målrettet i vores børn, som er vores fremtid. Det bedste, vi kan gøre for dem, er at sikre dem en god start på livet via omsorg og tiltrækkeligt bemandede institutioner samt en solid uddannelse fra folkeskole og frem til arbejdslivet.

Vores ældre har opbygget verdens bedste velfærdssamfund, som vi nyder godt af i dag. Det skylder vi dem evig tak for. Derfor skal de tilbydes en kærlig og værdig 3. alder. Der er afsat flere penge til det i det nye budget.

Julen er ønskernes tid, så kære julemand (folketing). Vi ønsker os en motorvej, så mor og far kan komme hurtigt til/fra arbejde, samt en relancering af Frederikssund Sygehus så vore ældre og syge ikke skal transporteres til et supersygehus, der er for småt, inden det er bygget.

Må din jul blive ustresset og hyggelig, og må dit 2020 blive sundt og fantastisk.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?