27. maj 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Jobplan har fokus på psykisk sårbare

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jobplan har fokus på psykisk sårbare
Debat Frederikssund - 01. januar 2020 kl. 12:04
Af Susanne Bettina Jørgensen, byrådsmedlem (S) Frederikssund, formand for Social- og sundhedsudvalget, næstformand for Velfærdsudvalget:
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

På byrådsmødet 18. december 2019 blev beskæftigelsesplan 2020 godkendt. En god plan, der bygger på de principper, som Vækstudvalget har opstillet, og som inkluderer alle borgere og virksomheder.

Som formand for Social- og Sundhedsudvalget og som Socialdemokrat vil jeg her fremhæve, at IPS tænkes at skulle indgå som en del af en nye beskæftigelsesplan. IPS er en beskæftigelsesindsats målrettet folk med svære sindslidelser, som har et ønske om- og er motiverede for at få et arbejde eller komme i uddannelse. Det er en metode, der har vist sig at være mere effektiv end de traditionelle metoder. Målet er, at borgerne skal have beskæftigelse på det ordinære arbejdsmarked. Det kan ske ved at borgeren får tildelt en dygtig mentor, der samarbejder med borgeren og med den eller de psykiatriske behandlere, der er tilknyttet borgeren. Borgeren skal støttes så længe, der er et behov for støtte, hvilket er individuelt.

Borgere med psykiske sindslidelser har som alle andre et ønske om at være en del af vores fælles samfund, og jeg mener, at det er vores opgave at sikre, at det kan ske. Målgruppen er ikke stor, men den er der, og det er vigtigt, at der er fokus på at få alle inkluderet. Så dejligt, at den nye Beskæftigelsesplan for Frederikssund Kommune har alle med!

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?