16. februar 2019
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ja til velfærd og udvikling - nej til kommune under afvikling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ja til velfærd og udvikling - nej til kommune under afvikling
Debat Frederikssund - 17. august 2018 kl. 13:17
Af Tina Tving Stauning, socialdemokratisk gruppeformand i Frederikssund, skriver på vegne af gruppen:
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Socialdemokraterne er parate til de kommende budgetforhandlinger. Efter byrådsgruppens sommermøder er hovedlinjerne trukket op for den socialdemokratiske byrådsgruppens krav og ønsker til Budget 2019.

Der skal ikke herske nogen tvivl om, at vi sætter den anstændige velfærd øverst. Lukning af Værestedet Livskilden for psykisk sårbare, lukning af Lundebjerggårds køkken eller endnu mindre rengøring til de ældre går vi ikke ind for, for blot at nævne et par grelle eksempler fra sparekataloget.

Samtidig vil vi bevare de lokale skoler og ikke udhule hele folkeskoleområdet. For os må det have den klare konsekvens, at skolerne skal tilføres de nødvendige ressourcer, så alle børn kan få en god skolegang. Og selvfølgelig skal de små ikke undvære oplevelserne, som vores naturværksted formidler. Vi bor jo ved skov, strand og fjord.

Det er nødvendigt at stoppe blødningerne i kultur- og fritidslivet, og derfor siger vi nej til besparelser og vil genindføre midlerne til området. Endelig er vi blevet klimakommune, og arbejdet med miljøet må intensiveres, så vi får omstillet kommunens energiforbrug til vedvarende energi og dermed ikke blive ved med at bruge fossile brændsler.

Vi ønsker os flere cykelstier, gerne til Kulhuse og fra Dalby til hovedvejen. Vi vil de lokale digeløsninger, og samtidig siger vi klar nej til at medvirke til at lave budgetter, hvor man bruger pengene, før end de er i kassen, uanset om det gælder Vinge, eller det gælder påtænkt salg af kommunal ejendom.

Budgettet skal balancere, og det opnår vi først, når vi ikke bruger mere, end vi har råd til. Og ja, det kan være nødvendigt at rulle skattebesparelserne tilbage. Skattelettelser, som de borgerlige vedtog sidste år, er med til at presse økonomien og dermed velfærden unødigt. Alene en halve procent vil kunne give mellem 35 og 45 millioner til velfærd, bedre skoler og miljøet.

Vi vil et budget i balance, og vi er klar til forhandlingerne!