6. april 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Integrationsstrategi er revideret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Integrationsstrategi er revideret
Debat Frederikssund - 06. februar 2020 kl. 17:01
Af Susanne Bettina Jørgensen (S), byrådsmedlem, formand for Social- og Sundhedsudvalget samt næstformand for Velfærdsudvalget:
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

På byrådsmødet den 29. januar 2020 godkendte Byrådet den reviderede integrationsstrategi.

Frederikssund Kommunes integrationsstrategi er fire år gammel, og med Finanslov 2019 har vi skullet forholde os til ny lovgivning på integrationsområdet, hvilket har været Velfærdsudvalgets ansvar at få på plads.

Det har været en lang proces, da Dansk Folkeparti havde en ambition om, at hjemsendelse skulle fylde rigtig meget og måske oven i købet i form af en politik alene for dette område. Som Socialdemokrat er jeg meget glad for, at det ikke lykkedes for Dansk Folkeparti at sætte denne dagsorden. De fik kamp til stregen!

Den reviderede integrationsstrategi gælder for 2020 og ud i årene. Den viser, at vi som kommune arbejder anstændigt og godt med modtagelse og integrering af nye borgere. Det er godt, at vi fortsat har en integrationsstrategi. Selvom vi ikke er forpligtigede til at sikre permanente boliger, og selvom vi skal oplyse om muligheder for at kunne rejse til hjemlandet igen, ja, så skal det selvfølgelig ikke være i fokus, når vi arbejder for den gode integration.

Det synes jeg, vi har fået landet rigtig fornuftigt i den reviderede integrationsstrategi. Vi overholder landets lovgivning samtidig med, at vi har mennesket og værdigheden i fokus. Sådan skal det være!