1. juni 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ingen presses - frit valg af plejebolig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ingen presses - frit valg af plejebolig
Debat Frederikssund - 09. marts 2020 kl. 11:15
Af Morten Skovgaard (V), medlem af Velfærdsudvalget i Frederikssund Kommune:
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I sidste uge kunne man i Frederiksborg Amts Avis læse, at Ældrerådets formand argumenterede for, at det var urimeligt at presse borgere til at vælge at flytte på friplejehjemmet, Attendo, som konsekvens af mulige lukninger af kommunale plejehjemspladser.

Hvis det var tilfælde, ville jeg give Lissi Gyldendahl ret, men det har ikke hold i virkeligheden!

Friplejehjemmet Attendo er et frit valg, man som borger kan tage, hvis man ønsker et andet tilbud, end det der kan tilbydes fra kommunen. Frederikssund Kommune har ingen anvisningsret til Attendo og kan derfor ikke »presse« nogen borgere til at vælge Attendo.

Jeg er overbevist om, at man godt, eventuelt sammen med pårørende, kan vælge, om man ønsker et kommunalt tilbud eller ønsker at tage det frie valg og flytte ind hos Attendo.

Vi har en kort venteliste i Frederiksund Kommune og det er godt! For en ledig plejehjemsplads koster reelt det samme som en udnyttet. At arbejde med mulige ledige pladser ville derfor være helt uansvarligt i forhold til kommunens økonomi, der presses af regeringens udligningsreform.

Jeg synes vi skal glæde os over, at man som borger i Frederikssund har et frit valg - også når det gælder noget så vigtig, som hvor man skal bo.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?