23. september 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hvorfor skal kommuner vise kinesisk kultur?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hvorfor skal kommuner vise kinesisk kultur?
Debat Frederikssund - 16. januar 2020 kl. 15:48
Af Jørgen Olsen, Irisvej 35, 4050 Skibby:
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Mandag aften opførtes et stort kinesisk nytårsshow på Baltoppen, Ballerup. »Bycirklen«, Frederikssund, Egedal, Ballerup kommuner står bag arrangementet med »venskabsbyen« Wuxi, Kina. Ballerups borgmester sagde sidste år om et lignende arrangement: »Jeg glæder mig over, at vi igen får mulighed for at vise den kinesiske kultur frem«.

Hvorfor skal kommunerne vise »den kinesiske kultur frem«?

Artisterne fra Kina turnerer verden rundt - Kinas kommunistregering betaler for at fremme kinesisk kultur, beskrevet i Kinas Silkevej politik: »At opbygge et forenet stort marked og udnytte såvel internationale som hjemlige markeder gennem kulturel udveksling og integration, at forstærke en fælles forståelse og tillid hos medlemsnationerne, der resulterer i et innovativt mønster med kapitalinvesteringer, en talentmasse og en teknologisk database«.

Essensen: - Gavne Kina, økonomisk og politisk, tillade Kinas erhvervsliv at udnytte vores teknologi.

Samarbejdet med venskabsbyen skal være med til at ».....efteruddanne de kinesiske lærere samt undervise kinesiske elever i frisørfaget«, betonede Frederikssunds borgmester sidste år. Tja! Suk!

Vi falder ofte på halen over Kinas charmeoffensiv. »Panda-gaven«, der har kostet Danmark mange millioner for at opfylde de krav, Kina stillede for at give »gaven«, som tilmed skal leveres tilbage.

Ville et lignende arrangement stablet på benene af Putins Rusland få samme omtale eller blot tilladelse? Og hvorfor ikke? De to systemer er begge totalitære, menneskerettighedskrænkende - dog med Kina som den værste.

Har vi således »råd« til at vise den kinesiske kultur frem med kommunalt tilskud? Frederikssunds andel årligt - 270000 kroner.

Et samarbejde med for eksempel en hollandsk venskabsby for at få inspiration til digebyggeri ville gavne os langt mere, men OK Holland er måske ikke så spændende at besøge som Kina?

Jørgen Olsen
Irisvej 35
4050 Skibby

Har debatten om sexisme taget overhånd?