20. april 2019
Ole Frimann Hansen, der sidder i Frederikssund Byråd for SF, er stærkt modstander af, at kommunen sælger natur til boligbyggeri, blandt andet arealerne ved den tidligere kunsthøjskole Thorstedlund. Foto: Ann Munk
Ole Frimann Hansen, der sidder i Frederikssund Byråd for SF, er stærkt modstander af, at kommunen sælger natur til boligbyggeri, blandt andet arealerne ved den tidligere kunsthøjskole Thorstedlund. Foto: Ann Munk
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Guldet er væk og naturen sat på udsalg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Guldet er væk og naturen sat på udsalg
Debat Frederikssund - 08. august 2018 kl. 18:28
Af Old Frimann Hansen, byrådsmedlem for SF Frederikssund:
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

At Frederikssund Kommune mangler penge for at få budgettet til at hænge sammen er vist gået op for de fleste. Derfor er det besluttet, at kommunen skal sælge alt, hvad der kan sælges af grunde.

På byrådsmødet den 30. maj besluttede et flertal at sælge Thorstedlund, samtidig blev det besluttet at sælge det stykke jord, der ligger syd for Thorstedlund. Området har været brugt af kunsthøjskolen og siden af Græse Bakkeby skole. Området ligger delvist i naturbeskyttelseslinjen. Området har aldrig været naturplejet, kun da kommunen valgte at få Hede Danmark til at lave en kæmpe skovning af hele Frederikssund. Området og haven til Thorstedlund er blevet brugt af mange i Græse Bakkeby til at lege og gå på skovtur i, ligesom man andre steder i Frederikssund har et naturområde, man kan gå tur i, for eksempel pynten ved Asgård, Strandparken i syd, Sillebro ådal.

Jeg er stærkt modstander af, at kommunen sælger natur til boligbyggeri. Dette område burde udvikles og drives til fordel for og med beboerne i Græse Bakkeby. En fantastisk opgave for det nedsatte By og Land Udvalg at udvikle på. Græse Bakkeby var et spændende, prisbelønnet projekt, da det blev tænkt i starten af 80'erne.

Hvad var det beboerne blev sat i udsigt i de første prospekter og lokalplaner over området? Skolen er blevet bygget efter 30 år, nu den er her, falder børnetallet. Hvor blev idrætsanlægget af, hvad med Lystbådehavnen ved Havelse Mølle. Der er mange forklaringer på, at ting ikke bliver, som det er tænkt. Men desværre; Græse Bakkeby er blevet en soveby. Nu vil byrådet så sælge den naturperle, der er tilbage, som måske kunne samle området. Jeg håber, at der er nogen, der vil gå med i kampen for at området bliver offentligt eventuelt en folkepark.

Jeg ser gerne, at Græse Bakkeby får et løft og udvikles. Så børnefamilierne vil flytte til et område, der lever, og som er i kontakt med naturen. Jeg har også et håb om, at man husker udgangspunktet for en byudvikling også 40 år efter, det er tænkt. Der blev lovet guld og grønne skove. Guldet er væk og naturen sat på udsalg.

Jeg vil for dem, der er interesserede, fremvise området og det tilgroede »Land art«. Jeg kan kontaktes på ofrha@frederikssund.dk