18. juli 2019
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Først motorvej - så af med brobetaling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Først motorvej - så af med brobetaling
Debat Frederikssund - 15. februar 2019 kl. 16:26
Af Klaus Hækkerup, Strandhøjen 14, 3600 Frederikssund:
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Den konservative folketingskandidat, Kjeld Haslund, svarede den 5. februar 2019 på mit indlæg i Frederiksborg Amts Avis. Han mener, at jeg læser hans indlæg om brugerbetalingen på Kronprinsses Marys Bro, ukorrekt.

Lad mig derfor slå et par kendsgerninger fast:

1) Anlægget og driften af broen er ikke et OPP-projekt, men et SOV-projekt (Særlig Offentlig Virksomhed), da den ikke er finansieret med privat risikobehæftet kapital.

2) Årsagen til den valgte form som SOV-projekt skal ikke findes i EU. Det er nemlig et rent dansk anliggende.

3) Brugerbetalingen på broen skyldes et ønske fra den daværende VK-regering. Det fik tilslutning i Frederikssund Byråd, så det blev (desværre) løsningen.

Der er mange gode argumenter imod brugerbetalingen på den nye bro, og de blev fremført sammen med en omfattende underskriftindsamling før anlægsloven blev vedtaget. Det hjalp ikke noget. En ny underskriftindsamling, der fremførte de samme argumenter, blev afleveret sammen med en ny underskriftindsamling til transportministeren for ikke så lang tid siden. Det hjalp heller ikke!

I Folketinget drøfter man for tiden de næste 10 års trafikinvesteringer med en investeringsramme på 70 milliarder kroner. Jeg mener, vi bør lægge alle kræfter i, for at få medtaget de 3,7 milliarder kroner (2018-priser) der skal bruges til at færdiggøre Frederikssundmotorvejen. I stedet for at bruge kræfterne på at gentage de mange gode - men indtil nu resultatløse - argumenter mod brugerbetalingen.

Jeg håber på og regner med, at vi får nogle nye argumenter, når broanlægget er afsluttet, og vi kender den endelige anlægsudgift og de årlige indtægter fra brugerbetalingen. Så skal der efter min mening - med byrådet i spidsen - rettes henvendelse til regeringen og Folketinget om at få brugerbetalingen afskaffet.