21. oktober 2019
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fleksible løsninger er vejen frem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fleksible løsninger er vejen frem
Debat Frederikssund - 04. juni 2019 kl. 14:33
Af Susanne Bettina Jørgensen (S), formand for Social- og sundhedsudvalget i Frederikssund Kommune og Morten Skovgaard (V), formand for Uddannelsesudv
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I starten af april måned deltog vi i et lyttemøde med seks borgere, som hver fortalte om deres møder med »systemet«, som godt kan virke tungt og ufleksibelt. For eksempel kan det være en udfordring, at de muligheder, man som forældre har i forhold til at få hjælp og støtte til at passe sit barn med et fysisk handicap eller en psykisk lidelse, ændrer sig markant, når barnet bliver 18 år og dermed kommer ind under en anden lovgivning og også ind under en anden del af den kommunale forvaltning. Vi hørte også om børn med autisme eller andre udfordringer, der gjorde, at de ikke havde glæde at de tilbud, der var forsøgt givet.

Vi arbejder begge politisk for, at børn, unge og vokse med særlige behov skal hjælpes, så de trives og kan klare sig godt. Lyttemødet bekræftede os i, at de såkaldte overgange for eksempel fra barn til voksen er utroligt vigtige at have fokus på. Både barnet og forældre skal forberedes godt på, at der sker ændringer i, hvordan og hvad man kan få hjælp til i forhold til lovgivningen, så det ikke fra den ene dag til den anden kommer som en overraskelse for nogen af parterne. Ligeledes er det vigtigt, at kommunen generelt tænker i individuelle og fleksible løsninger og ikke »pakkeløsninger«, for alle mennesker er forskellige og skal behandles forskelligt.

Vi arbejder nu blandt andet konkret med, at de unge med udfordringer får god støtte via Ungdommens Uddannelses Vejledning og Ungekontakten til at komme videre, og at der systematisk holdes møder med den unge og forældrene, så de forberedes godt på overgangen til voksenområdet. Både personligt og i forhold til deres uddannelse. I starten af dette år blev kommunens to myndighedsafdelinger lagt sammen. Det betyder, at der vil komme meget mere sammenhæng i sagsbehandlingen og større mulighed for at lave de gode individuelle løsninger, så borgerne oplever, at der er én plan. Vi vil følge denne udvikling tæt, for det er et vigtigt politisk fokusområde for os begge. Borgernes fortællinger og erfaringer er vigtige input i det videre arbejde.