30. maj 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fjernbetjening af Kronprins Fredriks Bro - hvorfor?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fjernbetjening af Kronprins Fredriks Bro - hvorfor?
Debat Frederikssund - 21. august 2019 kl. 09:35
Af Ole Ingvor Olsen, Egelundsvej 4, Jægerspris:
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Vi, der kører over broen flere gange dagligt, kan jo se, at arbejdet med kabling og så videre er i fuld gang. Det kan derfor virke noget sent at fremkomme med nedenstående spørgsmål, men man skal jo vide, at noget foregår, inden men kan spørge.

1: Hvorfor? - Hvilken nytte giver det samfundet at fjernbetjene broen? Nogle fyres andre ansættes eller?

2: Hvad koster det at etablere fjernbetjeningen - hele regningen, alt inklusiv?

3: Er der udført en rentabilitetsberegning af denne investering? En beregning med forrentning af den investerede kapital - sideomkostninger og beregnet på almindelig anerkendte vilkår for erhvervsinvesteringer. Hvor mange år går der, før investeringen er tjent hjem?

4: Hvad gør vi, når der opstår tekniske problemer? Broen er jo ikke helt ung mere, og uforudsete hændelser opstår jo. Personalet på broen kan handle i løbet af minutter, men hvordan fremover?

5: Hvem er den ansvarlige driftsherre på broen fremover? Altså, hvem står med regningen, når der skal laves reparationer eller blot almindelige drifts- og vedligeholdelses investeringer. Det er klart for os, der også sejler under broen, at der er en del rust i konstruktionen, og det koster jo at vedligeholde en gammel jernkonstruktion.

Med hensyn til den planlagte lukning af broen for gennemsejling så må dette kunne udsættes til sejlsæsonen er overstået. Vi har stadig mange turister på sejlferie, og der er mange tusinde sejlere i havnene syd for broen, som bliver spærret inde på et helt urimeligt tidspunkt.

Lukningen burde kunne begrænses til 15 nov. 2019 - 15 marts 2020.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?