20. september 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fællesmagasin opføres mod borgernes vilje

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fællesmagasin opføres mod borgernes vilje
Debat Frederikssund - 27. januar 2020 kl. 09:29
Af Jørgen Olsen, Irisvej 35, Skibby:
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Borgernes kamp mod Fællesmagasinet i Vinge er forgæves - Fællesmagasinet kommer fastslår borgmester og formand for Plan- og Miljøudvalget. Byrådet har bestemt.

I forhandlingsreferatet med Slots-Kulturstyrelsen om den enorme grund til kæmpe Fællesmagasinet i Vinge åbenbares interessante detaljer.

»Grundejer har oplyst en salgspris på ca. 130 kr. pr m² og ved køb af eksempelvis 35.000 m² udgør det ca. 4,6 mio. kr. samt 2,6 mio. kr. ved køb af 20.000 m² for udvidelse.. Det bemærkes, at prisen er nedjusteret i forhold til den første udmelding (267 kr/kvm) og at krav om dækningsafgift frafaldes"...

Er sket. Der skal hverken betales grundskyld eller dækningsafgift.

Formand for Plan- og Miljøudvalget skriver i svar til en borger: »Din antagelse om, at byrådet har været »presset«, og at salgsindtægten har været afgørende for beslutningen, kan jeg på ingen måde genkende«.

Er du enig i den udlægning, når man giver rabat på cirka 50 procent?

Formand for Plan- og Miljø skriver videre: »Opførelsen af fællesmagasinet indgår som en del af et langsigtet arbejde igangsat for bevaring af Danmarks kulturarv... Placeringen er valgt, fordi der er tale om bevaring af kulturarv af enestående national betydning«.

Hvis du ikke »køber« den argumentation, er du åbenbart ikke interesseret i »bevaring af Danmarks kulturarv af enestående national betydning«? Et taktisk fif? Kunne kulturarven ikke »bevares« i Vinge Nord reserveret netop den type byggeri.

Videre:
»Der er ingen eksisterende offentlige stier på grunden, og der vil ikke blive stillet krav om offentlige stier«. Jo, det er der, en del af den offentlige sti skal nemlig nu flyttes for at gøre plads på grunden. Borgerne er blevet manipuleret. Forsvaret for en dårlig beslutning er ynkeligt. Nu skal Vinge præges »markant« af en fæstning i årtier fremover.

Er du klar til at bære mundbind, når du skal handle ind?