21. september 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Et godt budget med klart plads til forbedringer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Et godt budget med klart plads til forbedringer
Debat Frederikssund - 10. november 2019 kl. 10:12
Af Susanne Bettina Jørgensen, byrådsmedlem (S), formand for Social- og Sundhedsudvalget, næstformand for Velfærdsudvalget, Ventevej 6, Skibby:
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Vi kan være godt tilfredse med det nye budget. Der prioriteres rigtig mange penge til velfærd for både børn, unge og ældre. Som formand for Social- og Sundhedsudvalget er jeg meget tilfreds med, at vi får opskrevet budgettet på voksen, handicap og socialområdet. Det har været meget frustrerende i årevis at skulle byde ind i spareprocesser samtidig med, at budgetterne slet ikke rakte til de opgaver og den kvalitet, vi som byråd har besluttet, vi skal have. Nu håber jeg, vi kan få arbejdsro til at udvikle blandt andet botilbudsområdet, at vi kan få vores politisk besluttet handicap- og psykiatripolitik til at leve og sidst men ikke mindst, at vi kan få udviklet arbejdet med den gode sagsbehandling og dialog med borgerne, så alle føler sig hørt og godt behandlet. Kommunen er til for borgernes skyld.

Vores fantastiske Frivillighedssted kan i 2020 flyttes til bedre omgivelser, så det er muligt for borgere, der sidder i kørestol eller har andre udfordringer at deltage.

I forhold til velfærdsområdet er det meget tilfredsstillende, at vi nu får initiativer finansieret af værdighedspuljemidler og andre puljemidler indarbejdet i vores serviceniveau. Vi vil være fri for at tale om puljer og i stedet for tale om og koncentrere os om det serviceniveau, vi ønsker. Puljer har det med at finansiere områder, vi burde have, også selv om der ingen puljer er. I 2020 og årene frem er penge til ældreområdet opskrevet, men samtidig er der mange besparelser på området, så alt i alt kunne det godt have været bedre. Rekrutteringsudfordringer og en normering, der svarer til, at opgaverne er blevet mere komplekse og krævende for medarbejderne, skal med ved næste års forhandlinger.

Slutteligt vil jeg gerne fremhæve den kollektive transport. Penge er tilført, men det batter ikke nok. Der er simpelthen brug for, vi i kommende års budgetforhandlinger får sat mange penge af til vores busser, så det bliver muligt at komme rundt. Vores kommune er stor og mangfoldig - det skal den kollektive trafik understøtte. Og så er det jo helt i tråd med vores arbejde med miljøet.

Er du klar til at bære mundbind, når du skal handle ind?