23. januar 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Et børneliv i sund balance

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Et børneliv i sund balance
Debat Frederikssund - 08. november 2019 kl. 15:15
Af Jørgen Bech, Byrådsmedlem (V), Medlem af Opvækstudvalget

For mange børn får en dårlig start på livet. Det er de triste fakta. Der er hårdt brug for at hjælpe udsatte børn tidligst muligt.

Derfor har Kommunernes Landsforening nu inviteret tre kommuner til at deltage i et flerårigt projekt: »Børneliv i Sund Balance«. Projektets mål er at styrke udsatte børn. Det handler om sunde fællesskaber, spise sundt og fysisk aktivitet. Der følger 2,2 mio. kr. med.

Mit håb er at alle vil støtte op om »Børneliv i Sund Balance«. Det giver vores kommune en helt unik mulighed for at forbedre den tidlige indsats. Det gavner os alle, hvis det lykkes at give flere børn en god start på livet.

Vi ved at sundhed i barndommen er altafgørende for børns muligheder for at lære, udvikle sig og klare sig godt i livet. Vi bør ikke acceptere, at ulighed i sundhed skal forfølge børn negativt i resten af deres liv.

Sundhedsplejen, dagtilbud, skoler, foreninger og andre gør allerede en kæmpe indsats for børnene. Udfordringerne ligger primært i forhold til de udsatte børn og deres familier. I vores kommune skal indsatsen ske i to lokalområder, med en for stor andel af børn, der mistrives.

Det er efter min mening nødvendigt hele tiden at nytænke den kommunale indsats i forhold til mennesker. Det er baggrunden for »Børneliv i Sund Balance«.

Kommunernes Landsforenings »Center for Forebyggelse i Praksis« skal lede projektetNordea Fonden, Julemærke Fonden og Statens Institut for Folkesundhed ved Syddansk Universitet bidrager også til projektet, som også Handicaprådet støtter op om.

Vi har netop valgt at øge normeringerne i vores dagtilbud. Projekt »Børneliv i Sund Balance« ligger helt på linje med byrådets tidligere beslutning om øget indsats på børneområdet. Nu skal byrådet beslutte om kommunen skal deltage i projektet.

Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?