22. januar 2019
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: En byrådspolitikers betragtninger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En byrådspolitikers betragtninger
Debat Frederikssund - 15. maj 2018 kl. 14:58
Af Michael Bomholt Tøgersen (V), byrådsmedlem i Frederikssund Kommune, skriver:
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

1) Vi sparer os ihjel
Nej, indtægterne kommer fra skatter (større end nogensinde) og skal bruges med omtanke. Vi skal ikke konkurrere med det private erhvervsliv om indtægter.

2) Vinge har kostet en halv mia. kr.

Nej. Beløbet er ca. kr. 350 mio. (stadig utrolig meget) og er 8.000 kr./indbygger. Over 10 år er det 800 kr./ år. Der forventes flere indtægter fra Vinge (skatter og grundsalg).

3) Vinge er skyld i de budgetbesparelser

Mest nej. Der var en budgetteret indtægt fra Vinge i 2017 (udeblev), som man ikke burde have budgetteret, men have gennemført besparelser for mange år siden. Udviklingen på voksen-/handicap-/ældreområdet samt råderum er væsentlige årsager.

4) Vi prioriterer ikke uddannelse

Vi prioriterer uddannelse meget højt. Næsten 30 % (knap 800 mio. kr.) af budgettet går til uddannelse.

5) Vinge er skyld i besparelser på skoleområdet.

Nej. Pga. faldende børnetal er der ikke børn nok. Det burde være håndteret for mange år siden, da man så udviklingen. Hvis man skal tilpasse til børnetallet, bør man sammenlægge en skole i hver af de 4 gamle kommuner og bruge pengene, hvor der er behov (på bl.a. ældre). Det er økonomi; noget andet er følelser. Vi skal prioritere vore ældre, der har betalt skat gennem et langt liv, som har krav på en værdig alderdom.

6) Skattenedsættelsen er skyld i besparelser

Nej. Skattenedsættelsen er på netto kr. 2 mio. i 2018 svarende til 0,0007 af indtægterne på 2,8 mia. Skattebesparelsen er hysterisk lille, men fylder meget i debatten. Der forventes stigende skatteindtægter fremadrettet. Vi har 26. pladsen blandt hovedstadsområdets 34 kommuner.

7) Det går skidt for Kommunen
Nej, det går ufattelig godt. Arbejdsløsheden er i bund. Virksomhederne udvider. Ejendomspriserne stiger. Vi har aldrig haft flere uddannelser/uddannelsespladser. Turismen stiger markant osv.

8) Vi er udkantsdanmark
Nej, men placeret i udkanten af regionen som den måske smukkeste kommune (udsigt til 2 fjorde). Som næst største kommune har vi utrolig meget flot natur. 40 minutter til centrum i hovedstaden.

9) Vores infrastruktur er håbløs

Nej. Om to år har vi en ekstra bro, forventet pendlerfradrag, mindre befærdet gammel gratis (private) bro, forhåbentlig S-togsstationen (Vinge), beslutning om motorvej (forventes færdig tre år senere) mm.

»9,5«) Byrådet er tåber, der ikke vil Kommunen godt

Jeg synes ikke, vi er tåber, og der arbejdes benhårdt i byrådet og blandt kommunens medarbejdere for at udvikle kommunen bedst muligt, så vi kan levere et godt serviceniveau.