23. juli 2019
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: EU er ved at overtage landets demokrati

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

EU er ved at overtage landets demokrati
Debat Frederikssund - 13. marts 2019 kl. 13:47
Af Jan Vogel, formand Folkebevægelsen mod EU i Frederikssund og Egedal kommuner, Søgade 9, Venslev, 4050 Skibby:
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

EU's politik kommer tættere og tættere ind på os danskeres hverdag. Folketingets grundlovssikrede demokratiske magt smuldrer stille og roligt. Magten flytter til Bryssel.

Vi har fået Finanstraktaten, der bestemmer, hvor mange penge kommunerne må anvende til offentlige opgaver. Det drejer sig om mindst 80 milliarder kroner, der kunne have gjort gavn i kommunerne og regionerne, men som på grund af Finanstraktaten ikke må bruges. I Frederikssunds kommunekasse ligger cirka 20 millioner kroner, der kun vokser, som ikke må bruges, selvom at kommunen har et stort behov for pengene. Det er altså ikke kun Vingesagen, som trykker Frederikssund Kommunes økonomi i bund.

Det nordiske velfærdssystem er kendt verdenen rundt og mange steder beundret, fordi man igennem staten sikrer, at alle kan blive hjulpet, når det kniber, men ikke længere, for EU satser på, at vi selv forsikrer os mod ledighed, sygdom og alderdom.

EU ønsker aktuelt, at EU-borgere med kun en arbejdsdag i Danmark kan modtage fuld dansk arbejdsløshedsunderstøttelse, forudsat, at de er understøttelsesberettigede i deres hjemlande. Tilsvarende regler ønskes for sygedagpenge. Da EU-borgere kan rejse og arbejde frit i alle EU-lande, kan sådanne regler blive en bombe under vores velfærdssystem.

Disse nævnte EU-emner, vil blive fremlagt og debatteret til et åbent møde, mandag den 18. marts klokken 19.30 i Kulturhuset Rejsestalden på Hovedgaden i Jægerspris.

Til mødet kan du møde kandidat til EU-parlamentet for Folkebevægelsen mod EU's liste N, Hedvig Vestergaard. Hun er desuden formand for Radikal EU-kritisk netværk og er forsker i Byggeforskningsinstituttet.