20. januar 2021
Oldtidsvejen, den historiske vej, som har forbundet Roskilde med Store Rørbæk og Slangerup videre mod Esrom, er blevet pløjet op i forbindelse med byggeriet af en mastodonthal til den danske kulturarv. Foto: Per Seerup
Oldtidsvejen, den historiske vej, som har forbundet Roskilde med Store Rørbæk og Slangerup videre mod Esrom, er blevet pløjet op i forbindelse med byggeriet af en mastodonthal til den danske kulturarv. Foto: Per Seerup
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Drømmen om Vinge brast - ansvaret frasagt!

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Drømmen om Vinge brast - ansvaret frasagt!
Debat Frederikssund - 13. maj 2020 kl. 10:50
Af Per Seerup, formand for Danmarks Naturfredningsforening i Frederikssund, Kornvænget 205, 3600 Frederikssund:

Byrådets møde den 29. april blev et endeligt for et spændende projekt for Vinge. Et endeligt for idéen om en ny by med et spændende bymiljø i en grøn profil.

På byrådets møde blev der nemlig sagt god for bygning af en mastodonthal, der - mod hidtidig planlægning - skal placeres i Vinges centrum. En placering som Bløden i Frederikssund, men bare med en dobbelt så stor bygning. En mastodont uden vinduer i op til 14-17 meters højde! Og et sikkerhedshegn, som nogen vil huske fra den gamle øst-vest-tyske grænse.

Fra starten har Danmarks Naturfredningsforening rost Henning Larsens Arkitekter for et spændende og grønt forslag, som blev godkendt af Byrådet, men efterfølgende ændret til det dårligere. Synd for borgerne i Store Rørbæk-området, synd for de nuværende borgere i Vinge og synd for de kommende borgere i Vinge!

DN Frederikssund har ikke været tilfreds med forvaltningens forarbejde! Altså det, der skete før den politiske beslutningsproces. Det har dog ikke ændret processen! Så trods DN's indgivelse af officiel klage over forkert sagsbehandling i kommunen har et flertal af byrådet godkendt, at bygherren kan gå i gang for egen risiko!

Sagt med andre ord: Byrådet har frasagt sig ansvaret!

At overtage kommunens ansvar generede åbenbart ikke bygherren. For efter få dage blev Oldtidsvejen fra Store Rørbæk mod Slangerup pløjet op! Den historiske vej, som har forbundet Roskilde med Store Rørbæk og Slangerup og videre mod det historiske Esrom, var ødelagt!

Skiltene fortæller hastværkets historie!

Men svarer ikke på, hvorfor politikerne ikke selv ville lægge navn til ubehagelighederne.

Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?