30. juli 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Direktør tager konsekvensen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Direktør tager konsekvensen
Debat Frederikssund - 11. oktober 2020 kl. 11:00
Af Ole Peltola, Fjordlandslisten, Muslingevej 7, 3630 Jægerspris

Debat
Frederikssund: Jan Milandt forlader sin stilling efter skolevæsenets store nedtur.

Fjordlandslisten tolker, at Jan Milandt har påtaget sig en væsentlig del af ansvaret for skolevæsenets store nedtur, da han nu vælger at forlade sin stilling som direktør i Frederikssund Kommune.

Jan Milandts afgang kommer efter, en borger på byrådsmødet i juni spurgte ind til, hvorfor og hvem der har ansvaret for skolevæsenets elendige resultater og store nedtur.

Den seneste opgørelse viser, at kommunen er dumpet ned fra en plads som nummer 30 blandt landets 98 kommuner til nu nummer 88 i løbet af kun to år. Samme opgørelse viser, at fire ud af fem skoler i kommunen har »dårligere resultater end forventet«.

Uddannelsesudvalgets formand Morten Skovgaard kunne på samme byrådsmøde ikke svare konkret på, hvad der var årsag til skolevæsenets nedtur, og han svarede heller ikke på, hvem der har ansvaret.

Nu smider Jan Milandt tøjlerne i Frederikssund Kommune. En beslutning som ligner en flugt, inden ansvaret for alvor peger direkte på ham.

Nedturen for skolevæsenet startede nemlig da han i 2013/14 lukkede daværende skolechef Anders Ramsings storstilede projekt om Folkeskolens Fornyelse Frederikssund (FFF) - et projekt som var sat i værk for at opnå en pædagogisk fornyelse via en medinddragelse af alle interessenter i skolevæsenet.

Efterfølgende har skoleområdet været udsat for sammenlægninger af skoledistrikter og omstruktureringer, som et svagt Uddannelsesudvalg tydeligvis ikke har evnet at gennemskue konsekvenserne af.

Derfor må Uddannelsesudvalget med formand Morten Skovgaard i spidsen også tage en væsentlig del af ansvaret for skolevæsenets nedtur.

I Fjordlandslisten glæder vi os på skolevæsenets vegne over den mulighed for at sadle om, som direktørens afgang nu åbner for.

Vi mener, at der skal tænkes meget anderledes, og kommunen kunne passende starte med at sikre, at der bliver ansat en ny direktør med skolefaglig baggrund.

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?