6. april 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Der er økonomi til at beholde velfærd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der er økonomi til at beholde velfærd
Debat Frederikssund - 10. februar 2020 kl. 10:16
Af Tina Tving Stauning, gruppeformand Socialdemokratiet, Frederikssund Byråd:
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Når borgmesteren og andre går ud med brask og bram over et forslag til en ny udligningsreformen og begynder at mene, at det betyder skolelukninger mv., så glemmer han og andre flere ting. Dels har en borgerlig regering i årevis haft chancen for at få ændret på det udligningssystem, som alle elsker at hade, og dels ligger der i forslaget, at Frederikssund Kommune skal betale 45 millioner kroner mindre i landsudligningen og dermed anerkendelse af, at vi tidligere har betalt for meget til Jylland, populært sagt.

Det, der bliver Frederikssund Kommunens åg, er, at Hovedstadsudligningen afskaffes og at alle hovedstadsområdets kommuner dermed bliver sidestillet. Det forenkler systemet, men synes ikke retfærdigt, da der er stor forskel på vilkårene i Frederikssund, Gribskov, Gentofte og Lyngby. Det er det de næste dages forhandlinger i Folketinget må dreje sig om.

Der er iøvrigt tre måder at komme igennem en ny udligning på og ikke kun den med lukning af skoler. Byrådet kan hæve skatten, skære ned på velfærden eller bruge af kommunens kassebeholdning. Det sidste er en reel mulighed.

Frederikssund Kommune bruger allerede hele den af staten udmeldte anlægs- og servicerammen og kan derfor ikke uden økonomisk straf ansætte flere pædagoger eller mere plejepersonale, uanset om pengene er der eller ej.

Derfor er spørgsmålet - skal skatten sættes ned sammen med et forringet serviceniveau eller skal vi beholde den nuværende skatteprocent og velfærden? Der er økonomi til det sidste.