27. maj 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Den tidlige indsats er så vigtig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den tidlige indsats er så vigtig
Debat Frederikssund - 12. juni 2019 kl. 14:40
Af Susanne Bettina Jørgensen, byrådsmedlem Frederikssund (S), formand for Social- og Sundhedsudvalget, næstformand for Velfærdsudvalget:
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Jeg deltog i KL Sundhedspolitiske temamøde i maj måned. Der var mange gode oplæg om mistrivsel blandt børn og unge og om social ulighed, som kan inspirere til det videre politiske arbejde i Frederikssund kommune.

Dårligt mental sundhed koster samfundet 110 mialliarder kroner om året, 25-50 procent er i risiko for at få en psykiatrisk lidelse, og danske børn har europarekord i at være alene og uden for fællesskaber. Det er nogle af de fakta, der blev præsenteret. Det er meget bekymrende, og derfor SKAL vi arbejde med og hele tiden have fokus på børns og unges trivsel. Præstationskrav stresser og presser, og ensomhed er desværre efterhånden ret udbredt. Lad os nu gøre op med den perfekthedskultur. Lad børn være børn.

Rasmus Landersøe, serniorforsker fra Rockwoolfonden fortalte om, hvordan den første del af livet er fundamentet for resten af livet - at social ulighed følger barnet resten af livet. Førskolealderen er så utrolig vigtig for barnet. Man skal differentiere tilbud til børn. Hvis alle børn får de samme tilbud, vil den sociale ulighed fortsætte med at være der.

Så når vi skal udmønte vores forskellige politikker i Frederikssund Kommune, så skal vi ikke give alle det samme. Vi skal satse på at støtte dem, der har det sværest. Det er den måde, der er med til at fremme lighed og lige muligheder. Det er også vejen frem, når vi skal få kommunens økonomi til at hænge sammen. Og så er det sidst men ikke mindst god socialdemokratisk politik.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?