21. april 2021
EDB tastatur med hænder, mus
EDB tastatur med hænder, mus
Foto: Jan Djenner/Scanpix Denmark
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Den grønne omstilling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den grønne omstilling
Debat Frederikssund - 04. marts 2021 kl. 15:36
Af Jørgen Bech (V), formand for PLan- og Mijøudvalget

Venstre foreslog i november 2018, at etablere en klimastrategi i Frederikssund Kommune. Formålet var at sætte en klimadagsorden med både mål og retning. Klimastrategien er efterfølgende vedtaget af et bredt flertal i byrådet og er blevet underbygget med konkrete handleplaner, og disse er under eksekvering. Eksempelvist med indførelse af el-busser, øget affaldssortering, LED lys, energibesparelser, ladestandere o.lign. Gennem en årrække har kommunen allerede reduceret CO2-udledningen betydeligt, og nu er vi enige om at Frederikssund Kommune som virksomhed skal være CO2 neutral senest 2045. Det mener vi er opnåeligt.

Folketinget har besluttet, at Danmark skal være CO2 neutral senest i 2050. Det mål skal også vores kommune bidrage til.

Folketingets klimalov lægger vægt på, at klimaindsatsen skal skabe jobs, og ikke koste jobs, bl.a. ved brug af teknologi og ved at sikre, at erhvervslivet forbliver konkurrencedygtigt. Det vil vi gerne stå på mål for.

For at opnå det samlede mål for den samlede grønne omstilling inden for kommunen, altså både for kommunen som virksomhed samt for indbyggere og virksomheder, er det afgørende vigtigt, at kommunen også indtager rollen som en samarbejdspartner i den grønne omstilling, bl.a. også i samarbejdet med andre kommuner.

Der skal i den forbindelse sættes fokus på teknologi samt ikke mindst på at realisere den grønne omstilling gennem samarbejde om konkrete handlinger, fx inden for transport, varme- og energiforsyning samt borgernes handlemuligheder. Det er derfor oplagt, at kigge nærmere på vores eget Klimaråds og Frederikssund Erhvervs øgede muligheder for at deltage i det samarbejde, bl.a. for at fastholde den gode dialog med virksomheder og borgere.

Visionen er at opfylde CO2-målene og samtidig opnå en unik, grøn klimakommune, hvor det bliver sundere at bo, leve og arbejde. Her er det ambitionen, at kommunen, virksomheder, landbrug og borgere går sammen om realisering af både klimastrategien og naturstrategien.

Fra den 21. april må eksempelvis restauranter åbne for servering udenfor og indenfor men med restriktioner. Er reglerne for at gå ud og spise og drikke for indviklede?