9. maj 2021
Foto: Steen Brogaard
Foto: Steen Brogaard
Foto: Steen Brogaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Stop for motorcykelræs på broen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Stop for motorcykelræs på broen
Opdateret 19. november 2020 kl. 09:59
Debat Frederikssund - 19. november 2020 kl. 09:36
Af Transportminister Benny Engelbrecht (S) og folketingsmedlem Rasmus Stoklund (S)

Alt for mange er generet af støj fra motorcykler på Kronprinsesses Marys Bro. De kører ræs. Og det skal vi have sat en stopper for. Derfor har vi besluttet, at der skal indføres betaling for motorcykler på broen.

Med Kronprinsesse Marys Bro har vi fået en ekstra og bedre vejforbindelse over Roskilde Fjord. Som det engang imellem er med nye, store infrastrukturprojekter, er der desværre borgere, som oplever udfordringer med støj.

arrow Læs også: Slut med fordel for de to-hjulede: Nu skal motorcykler også betale på bro

Meget kan vi heldigvis afhjælpe, og på Kronprinsesse Marys Bro er der flere ting, som vil hjælpe. For det første skal vi have sat en stopper for motorcyklernes frihjul, for det har vist sig, at den gratis overfart bliver omsat til gaderæs.

Derfor vil der blive indført betaling for motorcykler på broen. Det vil ske ved at ændre lov om en ny fjordforbindelse ved Frederikssund. Lovforslaget vil blive fremsat i næste folketingssamling i løbet af efteråret 2021.

Derudover har Vejdirektoratet løbende arbejdet på at mindske støjen. Der er blandt andet bygget støjskærme og udlagt støjreducerende slidlag på broen og det tilstødende vejanlæg.

Desværre bliver en motortrafikvej aldrig helt lydløs. Men med de nævnte forbedringer og udsigten til, at motorcyklerne ikke kan bruge broen til gratis gaderæs, er det vores håb, at beboerne får færre gener og mere glæde af den nye, forbedrede broforbindelse.

Planlægger du at holde den kommende sommerferie uden for Danmarks grænser?