17. april 2021
Arkivfoto
Arkivfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Ny undersøgelse bakker op om motorvej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Ny undersøgelse bakker op om motorvej
Debat Frederikssund - 24. februar 2021 kl. 13:16
Af Rasmus Stoklund, medlem af Folketinget, Socialdemokratiet

Hver eneste dag kører frustrerede bilister i kø på Frederikssundsvej og spilder tid, som i stedet kunne være brugt på arbejdspladsen, med familien eller på fritidsaktiviteter. For mange er ventetid i sneglefart bag rattet et fast irritationsmoment i hverdagen. Det er et tab både for den enkelte bilist, for miljøet og for samfundsøkonomien.

arrow Læs også: Debat: Motorvejen er en elendig forretning

En færdiggørelse af Frederikssundmotorvejen, og dermed en opdæmning for den massive trængsel, har længe stået højt på ønskelisten i Frederikssund og omegn. Ikke mindst fordi trafikken er taget til de senere år og fortsat vil gøre det.

For et par uger siden offentliggjorde Transportministeriet en opdateret VVM-undersøgelse, der viser, at en færdiggørelse af Frederikssundmotorvejen vil være blandt de mest rentable større vejprojekter i Danmark. Eller sagt med andre ord: Der er stor samfundsøkonomisk gevinst ved at investere i den nordsjællandske infrastruktur.

Undersøgelsen byder også på gode nyheder, når det kommer til økonomien. En motorvej er i sagens natur en bekostelig affære, men undersøgelsen viser, at udgiften til den sidste etape af motorvejen vil være en halv mia. kr. mindre end tidligere vurderet.

Når der senere skal forhandles blandt Folketingets partier om en langsigtet infrastrukturplan, vil den opdaterede undersøgelse og dens resultater indgå i beslutningsgrundlaget. I Nordsjælland er vi på tværs af partifarver gået sammen om at anbefale færdiggørelse af Frederikssundmotorvejen, og jeg håber vi opnår en bred aftale, så færre skal spilde tiden i trafikken.

arrow DEBAT: Selvfølgelig skal motorvejen helt til Frederikssund
22. februar 2021 kl. 08:18 Opdateret: kl. 08:18
Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?