5. marts 2021
Hvad vil man med havnen? Spørger Ole Sommerfeldt Andersen. Der blandt andet foreslår, at Skjelskør flyttes ud på Vestmolen. Foto: Kenn Thomsen 

 Foto: Arkiv
Hvad vil man med havnen? Spørger Ole Sommerfeldt Andersen. Der blandt andet foreslår, at Skjelskør flyttes ud på Vestmolen. Foto: Kenn Thomsen Foto: Arkiv
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Frederikssund Havn - hvad vil man?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Frederikssund Havn - hvad vil man?
Debat Frederikssund - 26. januar 2021 kl. 14:21
Af Ole Sommerfeldt Andersen, Sydkajen 35, 3600 Frederikssund

Hvad vil man med havnen? Vil man være gæstfri - eller fri for gæster!

Frederikssund Kommune har søgt Kystdirektoratet om tilladelse til at ramme 34 pæle ned for at øge antallet af bådepladser med 23. Det velmente projekt bærer imidlertid tydeligt præg af, at man ikke har spurgt søens folk til råds.

Det har jeg, og 30 pæle alene bliver ikke nogen succes. Der skal skabes læ i havnen, der skal anlægges en lav træbro på Sydkajen mage til den på Østkajen. Der skal skabes acceptable toilet- og badeforhold og yderligere udtag til el og vand, og havnen skal i det hele taget udnyttes meget bedre.

Det er bare vand

Tænk hvis havnebassinet havde været landjord, så var arealet blevet bebygget med en udnyttelsesgrad på 110%. Men nu er det jo bare vand, så kan man ikke finde ud af at benytte det bedst muligt.

Gør døren høj - gør porten vid.

For sejlende gæster skulle havnen gerne være en indbydende port til Fjordlandets by, og hvis den port tilnærmelsesvis skal matche det ambitiøse projekt Maritimt Center på lystbådehavnen, så skal der visioner til: F.eks. en flydende læmole anlagt vinkelret på Sydkajen med toiletbygning og bad, holdt i stil med Havnebadet, (som vi jo nok ikke får flyttet ud til Roklubben).

Skjelskør flyttes ud på Vestmolen. Nordkajen udvides med en flydebro mere - og forbeholdes fastliggere. Den nye træbro forbeholdes træskibe og Syd- og Østkajen forbeholdes gæstesejlere.

Jeg har ingen særinteresser i havnen, jeg har min båd i Marbæk Havn. Jeg bor ikke ud til havnebassinet, jeg bor i Enghusene. Jeg synes blot, det er synd og skam, at Frederikssund Havn ligger hen, som den gør. Hvis man fastholder blot at ramme nogle pæle ned, siger jeg pænt nej tak - det er spild af penge.

Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?