22. september 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Unikt potentiale med et maritimt center

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Unikt potentiale med et maritimt center
Debat Frederikssund - 14. september 2020 kl. 11:16
Af formand for Frederikssund Lystbådehavn Nils Dragsted, Ved Gadekæret 6, Slagslunde, 3660 Stenløse, og Niels Laursen, Violvej 24, 3650 Ølstykke:
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Frederikssund ligger smukt ved Roskilde Fjord. Det er ikke mange byer, der har så meget vandlinje og fine strande tæt på bymidten.

Der har i mange år været udøvet vandaktiviteter i fjorden og Frederikssund Sejlklub og Frederikssund Lystbådehavn har sammen dannet rammen for aktiviteterne. Sejlklubben har næste år 100 års jubilæum og havnen har som andelshavn eksisteret siden den blev opført i 1972.

Placering af havn og sejlklub ved siden af vikingelandsbyen på Kalvøen har en fantastisk beliggenhed og med udsyn til den nye Kronprinsesse Marys bro og Roskilde Fjord et yndet sted for alle der kommer forbi. Der er gående, cyklende, løbende på de stier der krydser området og alle nyder udsigten og turen. Sejlklubben har sit daglige aktivitetsniveau på havnen og er i vækst.

Trods kummerlige forhold og manglende faciliteter er der stigning i antallet af sejlere og i brugen af vandet omkring Kalvøen.

Center for Kultur- og Fritid og et arkitektfirma har indbudt Havnen, Sejlklubben, Roklubben, Søspejderne, Ungdomsklubben og Vinterbaderne til at udforme et oplæg til et nyt Maritimt Center beliggende på havnens område. Det er med glæde at vi ser at Kultur- og Fritidsudvalget har det med som et prioriteret projekt og budgetlagt det som en etape-delt investering over flere år.

Projektet, vi sammen med kommunen peger på, er et der udnytter havnefronten.

Et etape-opdelt byggeri samt en gæstebro langs med inderhavnen vil være et godt udgangspunkt for huset som kan huse alle foreninger og med potentiale for videre udbygning med evt restaurant, cafe eller lignende. Borgere vil kunne nyde maden og friluftslivet hånd i hånd med udsigten.

Vi er meget glade for at kommunen har set det u-udnyttede potentiale der ligger i havnen og foreningslivet ved at skabe et sammenhængende og spændende projekt som bliver til stor glæde for de mange idrætsudøvere, men også havnens andelshavere samt borgere i Frederikssund. Det vil blive et samlingspunkt for byen, et sted »man mødes« og et trækplaster for byens turister og måske et kommende vartegn for »kommunen ved fjorden«.

Vi håber at politikkerne er fremsynede og klar over hvilket potentiale der ligger nede i havnen til glæde for borgere og idrætsudøvere i Frederikssund og går positivt ind for forslaget om et nyt Maritimt Center. Vi fra Havnen og Sejlklubben kan kun opfordre til at støtte budgetforslaget som ønsket af kultur og fritids-udvalget så vi kan få et sted som lystbådehavnen til også at fremstå unikt.

Har debatten om sexisme taget overhånd?